17 aprilie 2021

Harghita: CJ anunţă începerea celei mai mari investiţii în reabilitarea drumurilor din judeţ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Începe procedura de renovare a drumurilor judeţene care leagă judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, prin intermediul următoarelor rute: Ocland, Sânpaul, Petreni, Orăşeni, Daia, Ighiu, Tăureni, Ulieş (DJ131 – DJ133) şi Petecu, Ulieş, Nicoleşti, Oţeni, Tăureni (DJ137). Una dintre cele mai mari investiţii în reabilitarea drumurilor, din judeţul Harghita, care va avea un impact pozitiv asupra dinamicii şi economiei întregului judeţ, s-a materializat prin semnarea contractului de reabilitare pentru porţiunea de drum menţionată mai sus, în data de 23 martie în localitatea Daia, cu compania italiană de construcţii Cosedil SPA”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Harghita.

Potrivit sursei citate, reabilitarea vizează o lungime de drum de 48,33 kilometri, lucrarea urmând a se desfăşura în mai multe etape: DJ131 la graniţa dintre judeţul Covasna şi Sânpaul, DJ133, de la intersecţia DJ137A cu DJ131 până la intersecţia cu Sânpaul, vizând Ulieş, Ighiu, Daia, Orăşeni, Petreni, Sânpaul, urmând DJ137A lângă Tăureni, DJ137, de la intersecţia sa până la limita cu judeţul Braşov.

Perioada de implementare a proiectului este de 87 de luni, având o valoare totală de peste 124 milioane lei. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Regional, contribuţia Consiliului Judeţean Harghita fiind de aproape 6,6 milioane lei.

„Scopul investiţiei este dezvoltarea infrastructurii rutiere din judeţul Harghita, în principal îmbunătăţirea accesibilităţii zonelor rurale şi urbane, protejarea mediului prin reducerea nivelului de poluare a aerului şi a nivelului de zgomot, ceea ce contribuie la dezvoltarea turismului în zona de destinaţie şi restaurarea şi dezvoltarea infrastructurii locale şi regionale pentru a crea condiţii atractive pentru investiţii, pentru a încuraja creşterea economică şi pentru a crea locuri de muncă durabile”, se arată în comunicatul CJ.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, consideră că odată cu această investiţie se creează oportunităţi economice şi se revigorează localităţile.

„Vom lucra pentru a finaliza lucrările în termenul convenit. (…) Activitatea dirigintelui de şantier va fi foarte strictă, munca depusă este una precisă şi necesită respectarea cu stricteţe a planurilor. Dificultăţile anterioare şi procedurile birocratice au întârziat începerea lucrărilor, aşadar acum rolul său este determinant”, a declarat Borboly Csaba, citat în comunicatul de presă.

La rândul său, vicepreşedintele CJ, Bíró Barna Botond, a subliniat că investiţia şi începerea lucrărilor vor avea o importanţă strategică pentru regiunea Odorhei.

„Reabilitarea drumului va asigura o legătură cu partea de nord a judeţului Braşov şi judeţul Covasna, ceea ce este foarte important din punct de vedere economic şi turistic, dar şi pentru a consolida conexiunea culturală. Este o investiţie semnificativă nu numai pentru dezvoltarea regiunii, ci şi pentru dezvoltarea judeţului Harghita. Lucrările vor fi de mare amploare de aceea fac apel la populaţie să aibă răbdare”, a declarat vicepreşedintele CJ Harghita, citat în acelaşi comunicat.

Prezent la semnarea contractului, senatorul Antal Lóránt a apreciat începerea investiţiei, subliniind că, datorită bunei cooperări, au fost deja realizate mai multe investiţii de succes în regiune.