Publicat: 15 Aprilie, 2013 - 14:43

Senatorul PNL Puiu Haşotti a declarat, luni, la Realitatea TV, că declaraţia sa privind persoanele de orientare homosexuală este una politică şi că el nu va pierde timp să discute la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării cu fundaţia ACCEPT sau cu Remus Cernea.

"Declaraţia mea nu ştiu dacă e regretabilă, e regretabil faptul că Remus Cernea a fost consilierul premierului, se dă o mult prea mare importanţă, e ultima mea intervenţie pe acest subiect, n-am vreme să-mi pierd cu lucruri de acest fel. E o declaraţie politică, un parlamentar are dreptul să facă declaraţii politice, să audă şi CNCD, nu am de gand sa stau la discuţii cu dlui Cernea sau cu fundaţia ACCEPT, eu apăr dreptul majortităţii heterosexuale", a declarat liberalul.

El a susţinut că nu tot ce există în ţările occidentale este valabil şi în România: "Cred ca avem un specific naţional, vă asigur că nu va trece acest proiect niciodată în România", a punctat senatorul.

Haşotti a adăugat că prin formula prevăzută în proiectul lui Cernea, de partneriat civil între persoanele de acelaşi sex, se poate înţelege şi că cei doi parteneri pot adopta un copil. "Vă daţi seama în ce nebunie ne aflăm?" a reacţionat el.