8 august 2022

Hexagonul Facultăţilor de Drept din România, cel mai important concurs naţional studenţesc în domeniul dreptului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Hexagonul Facultăţilor de Drept din România, cel mai important concurs naţional studenţesc în domeniul dreptului din România, organizat la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT)

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara organizează ediţia 2022 a Hexagonului Facultăţilor de Drept din România, cel mai important concurs naţional studenţesc în domeniul dreptului din România, desfăşurat în perioada 13-16 aprilie 2022.

La acest eveniment de tradiţie participă reprezentanţi ai celor şase facultăţi membre ale Hexagonului Facultăţilor de Drept din România: Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova şi Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara. Acestora li se adaugă, începând din anul 2014, cu statut de invitat special, echipa Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova.

Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învăţământ, activităţi ştiinţifice comune, mobilităţi ale profesorilor şi studenţilor, dar şi prin organizarea concursului studenţesc Hexagonul Facultăţilor de Drept din România, care se desfăşoară în fiecare an în una dintre facultăţile membre. Concursul constă în trei probe ştiinţifice (Drept civil, Drept penal şi Drept constituţional). Ediţia 2022 a evenimentului reuneşte 70 de studenţi şi profesori de la cele şapte facultăţi.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT: „Ceea ce reuneşte echipele facultăţilor reprezentate în Hexagonului Facultăţilor de Drept din România este preocuparea pentru excelenţă în domeniul învăţământului juridic, exigenţa în selecţia, pregătirea şi evaluarea studenţilor, ca şi responsabilitatea faţă de viitorul acestora. Suntem bucuroşi să îi întâmpinăm în aceste zile la UVT pe studenţii aflaţi în prima linie a educaţiei din ştiinţele juridice româneşti”.

INO: evenimentul este transmis LIVE streaming pe paginile: https://www.juridice.ro/ şi https://www.universuljuridic.ro/

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional