Publicat: 3 Februarie, 2020 - 18:00
Share

Hidroelectrica şi Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea au semnat primul contract de parteneriat, dintr-o serie de şapte, pentru formarea profesională a elevilor prin învăţământ dual, potrivit unui comunicat al producătorului de energie, remis, luni.
.
Contractul presupune calificarea tinerilor, pe parcursul a trei ani de studii, în domeniile electrician aparate, echipamente electrice şi energetice, electromecanic utilaje şi instalaţii industriale.

Pe durata celor trei ani de studiu, Hidroelectrica va acorda burse lunare de 500 lei pentru fiecare elev înscris în programul educaţional, va asigura examinare de medicina muncii şi analizele medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică în cadrul obiectivelor hidroenergetice şi va pune la dispoziţie echipament de lucru şi de protecţie.

"Formarea unui specialist în domeniul hidroenergetic implică o perioadă îndelungată de pregătire teoretică şi practică. Este un domeniu cu multe provocări, dar în care se pot construi cariere frumoase şi stabile. Dorim să fim parteneri de pregătire pentru tinerii implicaţi în acest proiect, însă nu ne vom limita doar la asta. La momentul potrivit, le vom oferi oportunitatea de a intra în echipa noastră, în meseriile pentru care s-au pregatit", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, citat în comunicat.

Hidroelectrica a aprobat în anul 2019, în Adunarea Generală a Acţionarilor, implicarea companiei în susţinerea învăţământului dual, prin înfiinţarea a şapte clase în cele şapte zone în care societatea are sucursale. Decizia este una strategică şi vizează asigurarea personalului calificat pentru acoperirea necesarului de posturi în domeniile de activitate specifice Hidroelectrica.

Sumele alocate susţinerii elevi înscrişi la forma de învăţământ dual pentru un ciclu de 3 ani şcolari (2020-2023) se ridică la 3.397.796 lei.

Tag-uri Nume: