Publicat: 13 Iulie, 2020 - 13:19
Share

Baku, 12 iulie, AZERTAC   „Forțele armate din Armenia au încălcat în mod flagrant regimul de încetare a focului și au folosit monede de artilerie pentru a da foc pe pozițiile forțelor armate ale Azerbaidjanului în direcția districtului Tovuz, de-a lungul graniței de stat dintre Armenia și Azerbaidjan”, a declarat asistentul președintelui Republicii din Azerbaidjan, șeful departamentului pentru probleme de politică externă al administrației Hikmat Hajiyev.

„Forțele armate ale Azerbaidjanului au răspuns cu contra-foc și au lansat măsuri contraofensive, prevenind avansarea forțelor armate armene.

Forțele armate ale Azerbaidjanului rămân în controlul situației operaționale. Partea armenească nu a reușit să obțină niciun câștig teritorial. "

"Atacul Armeniei, cu utilizarea artileriei, împotriva pozițiilor forțelor armate din Azerbaidjan, de-a lungul graniței Armenia-Azerbaidjan, constituie agresiune, un act de folosire a forței și o altă provocare", a spus el.

„Trupele Serviciului de Frontieră de Stat au fost dislocate de-a lungul unei părți extinse a frontierei de stat din districtele Gazakh și Tovuz din partea Azerbaidjanului, pentru a preveni provocările și a reduce cazurile care pot duce la tensiuni la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. Dimpotrivă, Armenia a continuat să militarizeze granița dintre două țări, în timp ce țintește în mod deliberat și sistematic civilii. "

„O asemenea imprudență militară din partea Armeniei urmărește un obiectiv de atragere a organizațiilor politico-militare la care este parte la conflictul Armenia-Azerbaidjan și de a sustrage responsabilitatea ocupării și agresiunii împotriva Azerbaidjanului. Agresia Armeniei împotriva Azerbaidjanului, care a durat aproape 30 de ani și provocări perpetuate de-a lungul frontierei, contravin și documentelor legale ale organizațiilor politico-militare din care face parte Armenia ”, a menționat el.

„Între timp, făcând acest lucru, conducerea Armeniei își propune să escaladeze situația, pe fondul problemelor socio-economice deteriorate în continuare de răspândirea COVID-19 în Armenia, cauzată de performanțele incompetente și de a distrage atenția de la problemele interne. în țară.

În încălcarea flagrantă a Cartei ONU și a altor obligații legale internaționale, Armenia a efectuat o agresiune militară împotriva Azerbaidjanului și a ocupat regiunea Nagorno-Karabakh a Azerbaidjanului și șapte districte din jur. Rezoluțiile 822, 853, 874 și 884 ale Consiliului de Securitate al ONU cer retragerea completă și necondiționată a forțelor armate armene de pe teritoriile ocupate din Azerbaidjan. "

"Provocarea Armeniei, perpetuată de-a lungul frontierei, este încă o dovadă că Yerevanul oficial este dezinteresat de soluționarea negociată a conflictului Armenia-Azerbaidjan".

„Armenia a lansat această ofensivă și o provocare în perioada în care comunitatea internațională luptă cu COVID-19. Aceasta și încălcările continue ale încetării focului de către Armenia demonstrează că sprijinul Armeniei la inițiativa secretarului general al ONU privind un încetare a focului global din cauza COVID-19 nu este altceva decât ipocrizie ”, a spus Hikmat Hajiyev.

„Solicităm comunității internaționale să condamne puternic politica Armeniei de ocupație împotriva Azerbaidjanului și acțiunile sale provocatoare săvârșite de-a lungul frontierei.

Conducerea Armeniei poartă responsabilitatea deplină și unică pentru situația actuală ”, a adăugat el.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: