Publicat: 2 Iulie, 2020 - 10:03
Share

Prin noul Centru de Excelență, compania finlandeză va iniția o campanie de recrutare și își va consolida angajamentul de a oferi experiențe mobile sigure și fiabile

 

  • HMD Global anunță achiziția de active ale Valona Labs – o companie de software specializată în mobile, enterprise și cybersecurity.
  • Această achiziție confirmă angajamentul HMD Global cu privire la securitate mobilă și pune bazele unui nou Centru de Excelență în Tampere, Finlanda.
  • Noul centru va fi specializat în software, securitate privind drepturile de proprietate intelectuală și servicii direct legate de securitate și va facilita tranziția HMD Global, de la o companie de hardware, către o companie cu activități combinate, de hardware și servicii.
  • Procesul de recrutare a specialiștilor software se va derula în perioada imediat următoare. Aceștia vor ajuta la dezvoltarea a noi servicii precum HMD Connect, dar și a noi procese, pornind de la reputația companiei de lider global în ceea ce privește actualizările de software și securitate.[1]

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță astăzi achiziția de active în cadrul Valona Labs și lansarea unui nou Centru de Excelență în Tampere, Finlanda. Îmbinând angajamentul HMD Global de a oferi experiențe mobile sigure și fiabile, cu expertiza Valona Labs în cybersecurity, enterprise și experiențe mobile, achiziția de active va ajuta la amplificarea reputației companiei ca lider global în ceea ce privește actualizările sistemului de operare și securitate.

Noul Centru de Excelență din Tampere va fi specializat în software, securitate și servicii și va facilita tranziția HMD Global de la o companie de hardware, către o companie cu activitate combinată ce va întruni atât partea de hardware, cât și pe cea de servicii, diversificându-și astfel proprietatea intelectuală și având o strategie unică și diferită de abordare a pieței

În luna martie a anului curent, HMD Global a intrat într-o nouă categorie de servicii, odată cu lansarea serviciului de roaming global, HMD Connect. Acesta permite utilizatorilor din țări diferite să beneficieze cu ușurință de date mobile. În următoarele luni, centrul din Tampere va continua dezvoltarea acestui serviciu și a altora, precum blocarea unui dispozitiv de la distanță, gestionarea mobilității întreprinderilor, securitate software pentru dispozitive mobile, rețele sigure de comunicare și testarea cutiilor negre. De asemenea, compania își propune să extindă obiectivele centrului, prin includerea tehnologiilor audio și de imaging în viitor. Centrul va crea o oportunitate imediată de angajare de noi talente în domeniul tehnic și va fi condus de fostul Head of Unit al Valona Labs, Ari Heikkinen.

„Fiind o companie care consideră că fiecare telefon trebuie să aibă la bază securitatea și fiabilitatea, suntem mândri să anunțăm achiziția de active ale Valona Labs – o companie cunoscută și de încredere de software mobile.

Telefoanele Nokia sunt cunoscute în întreaga lume pentru inovațiile utile și pentru promisiunea unui AndroidTM  pur, sigur, mereu actualizat, care se îmbunătățește odată cu trecerea timpului. Acesta este unul dintre motivele datorită cărora ne-am menținut poziția de lideri în topul companiilor care oferă cele mai rapide actualizări de OS. Conform unui studiu Counterpoint, suntem cel mai rapid brand în materie de actualizări, cu o acoperire de 94% a portofoliului. Prin activele Valona Labs, vom îndeplini această promisiune, câștigând în același timp și încrederea utilizatorilor Nokia.

Ne mândrim cu rădăcinile noastre finlandeze și design-ul nordic premium, de aceea ne bucurăm să deschidem acest Centru de Excelență în Tampere. Prin achiziția acestor active, vom pune bazele unui hub de cercetare și dezvoltare care va transforma compania și produsele pe care le oferim utilizatorilor noștri.”, a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global.

„Lucrăm îndeaproape cu HMD Global de ceva timp și mă bucur să anunț astăzi această colaborare, prin care ne consolidăm parteneriatul. Prin acest nou Centru de Excelență abordăm un subiect fierbinte. Având în vedere că incidentele de securitate cibernetică au fost tot mai dese în timpul acestei pandemii, este timpul să intensificăm eforturile în ceea ce privește securitatea mobilă.[2] Tampere este o locație cunoscută prin avansul tehnologic și mai ales pentru inovațiile mobile. Suntem nerăbdători să mobilizăm expertiza acestei regiuni si să explorăm diverse oportunități de colaborare cu diferite companii din această zonă, dar și cu departamentul de tehnologie din cadrul Universității Tampere. Vom avea nevoie de noi talente care să ni se alăture, întrucât vom continua să ne extindem, și de asemenea, abia aștept să descopăr noile oportunități pe care această colaborare le va genera pentru Finlanda în viitor.,” a menționat Ari Heikkinen, numit recent Senior Director of Security and Enterprise Solutions în cadrul HMD Global.

„Salutăm deschiderea noului Centru de Excelență în Tampere a HMD Global, companie finlandeză independentă și totodată singurul brand european major de smartphone-uri. Tampere a demonstrat deja că este un loc pentru noi idei și gândiri inovatoare, așadar aștept cu interes ca noul centru să prospere în acest mediu.” a declarat Harri Ojala, Director, Investments and Global Operations în cadrul Business Tampere.

HMD Global Oy, cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, care vizează o plajă largă de consumatori și prețuri. Dedicată inovației și calității, compania HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia, pentru telefoane și tablete. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com.

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Android, Google și alte mărci și logo aferente sunt mărci înregistrate ale Google LLC.

 

 

Tag-uri Institutii: