Publicat: 14 Aprilie, 2014 - 11:01

Yugo Neumorni este, începând de luni, noul manager al departamentului  IT & Comunicatţii din cadrul Hidroelectrica SA.

Neumorni are o prodigioasa cariera de peste 20 de ani in planificarea, dezvoltarea, implementarea si operarea de medii complexe IT, in sustinerea de obiective de crestere organizationala si utilizare optimala a resurselor, cu accent pe solutii de business de tip ERP (Enterprise Resource Planning).

El a fost timp de 10 ani, din 2004 pana la 10.04.2014 Director IT la Grupul Vimetco (ALRO SA), leader in productia integrata de aluminiu, fiind responsabil cu partea de operatiuni din Romania, Sierra Leone, Ghana, Europa si China.

La Vimetco, Yugo Neumorni a implementat cu succes solutii SAP, coordonand comitetul tehnic in faza de licitare pentru ERP, planificarea si dimensionarea infrastructurii SAP, coordonarea implementarii cu Divizia ERP pe componentele FI, CO, MM, SD, PP precum si a solutiei de Business Intelligence (SEM + BW). Neumorni a instrumentat si re-engineeringul proceselor de business.

In perioada 1998-2004, domnul Neumorni a fost IT Manager la Deloitte & Touche Central Europe, fiind responsabil cu operatiunile din Romania si Republica Moldova. Aici el a coordonat printre altele echipa Enterprise Risk Services care a realizat proiectele de audit si s-a implicat in implementarea SAP (FI) pentru toate tarile in care e prezenta Deloitte.

Neumorni detine o diploma de Executive MBA obtinuta in anul 2009 la Asebuss, SUA, este licentiat in Stiinta Calculatoarelor (1995) la Facultatea de Automatica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. El are mai multe certificari intre care CISA – Certified Information Systems Auditor si MCSE – Microsoft Certified System Engineer + Internet.
Este presedinte al CIO Council Romania - Asociatia Directorilor de IT din Romania si din 1997 presedinte al ISACA Romania (Asociatia de Audit si Control Informatic).  Yugo Neumorni vorbeste fluent engleza si franceza.
El este un speaker binecunoscut la conferinte de specialitate din tara si strainatate.