Publicat: 28 Octombrie, 2019 - 12:40
Share

Centrul Român de Muzică şi pianistul Florian Mitrea invită tinerii pianişti români la un program de cursuri de perfecţionare, ateliere şi demonstraţii, concerte şi serate culturale.

Programul Hoinar, ajuns la a treia ediţie, se adresează elevilor şi studenţilor pianişti ce se antrenează pentru performanţă la nivel internaţional. Proiectul facilitează întâlnirea tinerilor cu Florian Mitrea, descris de legendara Martha Argerich a fi "un pianist excepţional", dublu-laureat la Concursurile Internaţionale de la Glasgow, Hamamatsu şi Munchen, actualmente profesor la Royal Academy of Music din Londra. Acesta va susţine cursuri de măiestrie pianistică pe două categorii de vârstă: Junior, elevi cu vârsta până în 12 ani, şi Senior - elevi şi studenţi cu vârsta peste 12 ani.

Urmând formatul ediţiilor precedente, Florian Mitrea va susţine prezentări şi demonstraţii pe teme practice: pregătirea pentru concursuri internaţionale, admitere la conservatoare în străinătate, şi colaborarea cu alţi muzicieni. Scopul său este stimularea performanţei în rândurile tinerilor pianişti români.

Participanţii la curs vor fi selectaţi în vederea participării la concertul de închidere a Festivalului, imprimat şi transmis de către partenerul principal al evenimentului, Radio România Muzical.

De asemenea, toţi participanţii vor avea acces liber la toate concertele din festival. Florian Mitrea a invitat la Bucureşti artişti şi oameni de cultură ca pianista Daria Tudor, soprana şi actriţa Sarah Gabriel şi profesorul de arte plastice şi doctrină creştină de la Catedrala Saint Alban din Marea Britanie Iain Lane. Aceştia vă propun o atractivă serie de concerte şi serate culturale, cu muzică clasică, jazz şi musical.

Detaliile concertelor se găsesc pe pagina https://hoinarfestival.wordpress.com/concerte

Cursurile se desfăşoară la sediul Centrului Român de Muzică din Bucureşti, strada Henri Coandă nr. 5, sector 1 (puncte de reper - Piaţa Romană, intersecţia Bd. Dacia cu Calea Victoriei), în perioada 14-18 decembrie 2019.

Elevi şi studenţii pianişti sunt invitaţi să se înscrie folosind formularul online pe pagina https://hoinarfestival.wordpress.com/cursuri , prin email la [email protected] sau telefon/WhatsApp la 0721055352.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: