Publicat: 18 Septembrie, 2014 - 12:36
Share

Medicamentele homeopatice contribuie la atenuarea efectelor secundare în cazul pacienţilor care fac chimio şi radioterapie, a explicat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă,  Michele Boiron, farmacist, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor Boiron.
Ea spune că iese din discuţie tratarea unor boli severe exclusiv prin medicamente homeopatice.

“În copilărie şi adolescenţă, m-am tratat cu medicamente homeopatice pentru probleme curente de sănătate.
În aceste cazuri,  problemele de sănătate pot fi rezolvate exclusiv prin aceste medicamente. Dar în cazul bolilor grave, medicamentele homeopatice trebuie administrate ca o completare la medicamentele clasice (alopate)”, a arătat Michele Boiron.
Cele două ramuri medicale  se completează.
Aceasta a reliefat că că în cazul persoanelor care fac chimio şi/sau radioterapie, medicamentele homeopatice şi-au dovedit eficienţa prin diminuarea efectelor secundare ale celor două tratamente oncologice şi ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor.
Din păcate, oncologii au prea puţină deschidere faţă de homeopatie.
În opinia lui Michele Boiron, şi medicii oncologi  se vor convinge de avantajele homeopatiei în aceste cazuri, “este doar o chestiune de timp”.
Homeopatia a pătruns în familii prin intermediul copiilor a evidenţiat Michele Boiron.
,,Mai nou taţii tineri, fiind mult mai implicaţi în procesul de creştere a copilului, sunt mai dispuşi să accepte homeopatia ca  alternativă la medicamentele clasice. De altfel, în domeniul pediatriei, homeopatia răspunde foarte bine problemelor de sănătate ale celor mici, este eficient` şi nu provoacă efecte secundare,, a spus Boiron. Ea a adăugat că şi în cazul persoanelor vârstnice acestea sunt recomandate.
M.Boiron militează pentru dezvoltarea, acolo unde este posibil, a rolului farmacistului de ,,consilier al sănătăţii,,.
Michel Boiron se află pentru a doua oară în România.
În programul vizitei sale se află întâlnirea cu farmacişti din Bucureşti şi Iaşi, precum şi lansarea volumului “Aportul medicamentului homeopatic în poractica farmacistului în afecţiunile ORL”.
Autor: Cornelia Stanciu