23 mai 2022

Horia Brenciu, la „Reţeaua de idoli”: ” Mie îmi e frică de penibil!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

E suficient să spui „Robingo”, urmat de emisiunile „Tip Top Minitop”, „Kiki RikiMiki” sau „Sarabanda” şi să adaugi HB Orchestra, ca să te gândeşti la Horia Breciu, unul dintre cei mai longevivi, talentaţi şi complecşi artişti din România, care a trecut cu succes de la televiziune la actorie şi la muzică de-a lungul unei cariere de aproape 30 de ani.

Despre invitatul Irinei Păcurariu în ediţia „Reţeaua de idoli” de duminică 11 aprilie, de la ora 18:00 (în reluare luni, 12 aprilie, de la ora 21:00), la TVR 2 – se spune că este omul spectacol.

Filmat în locul unde se simte acasă, la Academia lui de arte, Horia Brenciu a răspuns fără inhibiţii la întrebări legate de carieră, familie şi viaţa în pandemie în care singura scenă pe care mai poate urca este doar ecranul unui telefon.

Aşa cum îl ştim, expansiv, volubil si înzestrat din plin cu simtul umorului, la „Reţeaua de idoli” Horia a mai vorbit şi despre copii şi tenis – noua lui mare iubire, dar şi despre cât de vulnerabil eşti fără public sau cum a depăşit anii în care nu şi-a permis să-şi sărbătorească ziua de naştere.

„Irina Păcurariu: Pari un om extrem de deschis. Ce mai e de ştiut despre Brenciu? Horia Brenciu: Mă descopăr în fiecare zi. Mie îmi e frică de penibil! Am învăţat, am trăit faze penibile în viaţa mea. Momentele penibile pe care le-am trăt au fost dureroase pentru mine – că au fost înlocuiri de nume Compact/Contact sau Margareta Pogonat/Margareta Pâslaru. Noua generaţie nu are frica de penibil. Eu le-am spus şi elevilor mei că nu trebuie să faci momentul perfect, momentul de umanitate şi stângăcie ajunge la sufletele oamenilor”.