Publicat: 26 Septembrie, 2013 - 14:00
Share

Compania hotelieră Muntenia Estival 2002 Bucureşti, controlată de Mihaela Borcea, fosta soţie a dinamovistului Cristi Borcea, a anunţat ieri introducerea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei.

„Având în vedere situaţia financiară a societăţii, caracterizată prin înregistrarea de pierderi şi imposibilitatea achităţii obligaţiilor, se decide în unanimitate de voturi deschiderea procedurii de insolvenţă", se spune într-un raport trimis de Muntenia Estival 2002 (MUTE) Bursei de Valori Bucureşti (BVB), semnat de Mihaela Mariana Borcea.

Totodată, „societatea îşi exprimă intenţia de reorganizare, conform unui plan de reorganizare. Firma Mihaelei Borcea, deţine hotelul Pam Beach Resort & Spa din staţiunea Olimp, redeschis în vara lui 2012, după ani de renovări şi investiţii de milioane de euro.

Muntenia Estival a înregistrat o cifră de afaceri de doar 217.114 lei, pierderi de 533.971 de lei şi datorii totale de 2.538.762 lei, potrivit raportului anual trimis la BVB.

Mihaela Borcea deţine direct 21% din acţiunile MUTE, după ce M&A Turism Litoral SRL din Constanţa, o altă firmă din portofoliul Borcea, i-a vândut formal un sfert din companie.