Publicat: 29 Aprilie, 2020 - 19:26
Share

Primul ministru polonez Mateusz Morawiecki a anunțat astăzi că hotelurile și centrele comerciale din țară vor fi redeschise pe 4 mai. Mai multe măsuri pentru dezghețarea economiei, inclusiv redeschiderea restaurantelor, vor fi anunțate la o dată ulterioară. Școlile preșcolare vor avea opțiunea să se deschidă pe 6 mai.

Cea mai mare economie din aripa estică a Uniunii Europene a început să-și relaxeze o parte din limitele vieții publice la începutul lunii aprilie, alături de alte țări dornice să susțină industria deteriorată de pandemia COVID-19 .

Vor fi anunțate ulterior măsuri suplimentare pentru dezghețarea economiei, inclusiv redeschiderea restaurantelor. Polonezii sunt obligați să poarte măști în public, iar școlile vor rămâne închise până pe 24 mai. Guvernul nu a dat nicio indicație când ar putea redeschide frontierele.

Polonia, care are o populație de 38 de milioane, a raportat începând de miercuri 12.415 cazuri de coronavirus nou și 606 de decese.

De asemenea, Morawiecki a reafirmat planul guvernului de a organiza alegeri prezidențiale, așa cum era programat pentru 10 mai, sau cu o întârziere de câteva săptămâni cel mult, în ciuda apelurilor din partea partidelor de opoziție și a celorlalți pentru o întârziere mult mai lungă.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: