Publicat: 13 Noiembrie, 2012 - 09:40
Share

Biserica Ortodoxă îl va pomeni Marţi, 13 Noiembrie, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Patriarhul Constantinopolului, unul dintre cei mai mari Părinți ai Bisericii. Un fragment din moaștele sale se află și la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care îşi va serba hramul în ziua de pomenire a sfântului. Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se va afla în mijlocul credincioşilor veniţi să aducă cinstire Sfântului Ioan Gură de Aur şi va rosti un cuvânt de învăţătură.

Fragmente din moaştele ierarhului se află în mai multe biserici şi mănăstiri din ţară, fiind cinstite de credincioşii care îi cer ajutorul şi mijlocirea.

„În contextul eforturilor pe care le desfăşoară Patriarhia Română în vederea edificării Catedralei Mântuirii Neamului se înscrie şi activitatea desfăşurată la Paraclisul Învierea Domnului, activitatea pastorală, misionară şi liturgică. Paraclisul a fost construit în anul 2011 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel prin grija deosebită a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru. În dimineaţa sărbătorii Sfântului Ioan Gură de Aur, la ora 08:00, avem Slujba Aghezmei urmată apoi de Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur. Slujba Sf. Liturghii va începe la ora 09:30 apoi avem cuvântul de învăţătură al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care va binecuvânta pe toţi închinătorii prezenţi la moaştele Sf. Ioan Gură de Aur”, după cum a precizat pentru TRINITAS TV părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Biserica a fost sfinţită cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, luni, 24 octombrie 2011, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de un sobor de ierarhi români şi străini. Stă sub ocrotirea Învierii Domnului, Icoanei Maicii Domnului – Prodromiţa şi Sfântului Ioan Gură de Aur.