Publicat: 20 Iulie, 2012 - 10:57

Cu acest prilej, vor fi oficiate Liturghii arhiereşti la Mănăstirea Feredeu din Arhiepiscopia Aradului, la Catedrala episcopală din Caransebeş şi la Mănăstirea Româneşti din Arhiepiscopia Timişoarei, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Banat.
 
Credincioşii din Arhiepiscopia Timişoarei, şi nu numai ei, sunt aşteptaţi pentru a participa la slujbele religioase de la Mănăstirea Româneşti, oficiate cu prilejul hramului. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. După Sfânta Liturghie, ierarhul va oficia o slujbă de pomenire pentru ctitorii, fraţii şi monahii trecuţi la Domnul care se odihnesc în cimitirul mănăstirii.
 
Mănăstirea Româneşti se află la poalele Munţilor Poiana Ruscă, la un kilometru de drumul ce leagă localităţile Româneşti şi Tomeşti.

Sărbătoare la Mănăstirea Feredeu  
Ca în fiecare an, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie, Mănăstirea Feredeu de la poalele dealurilor Şiriei este în sărbătoare, aşteptând credincioşii să îi calce pragul de hram. Şi în acest an, mulţime mare de pelerini, veniţi din împrejurimi sau mai de departe, se vor împărtăşi de alese bucurii spirituale, participând la Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi. După Liturghie se va oficia Taina Sfântului Maslu şi se vor citi molitfele de dezlegare. Accesul la mănăstire este posibil pe orice timp, drumul fiind asfaltat până la biserica şi chiliile din deal. Arhimandritul Ilarion Tăucean, stareţul mănăstirii, împreună cu obştea, aşteaptă cu creştinească dragoste pelerinii dornici să petreacă momente de înălţare spirituală la această străveche vatră monahală.