Publicat: 4 Mai, 2012 - 20:00

Hristo Boicev, autorul piesei "Spitalul comunal" va fi prezent, în seara de Duminică, 6 Mai, de la ora 19.00, la premiera oficială, la teatrul Metropolis.

Hristo Boicev este cel mai cunoscut şi apreciat dramaturg bulgar al zilelor noastre. Este autorul a peste 10 piese de teatru care au fost jucate de mai mult de 100 de ori in 40 de ţări din Europa, America, Asia şi Australia. Printre ultimele se numară "Colonelul pasăre” “Orchestra Titanic” şi “Spitalul comunal”.

Şi-a început cariera artistică în 1984, când a publicat prima sa piesă de teatru "Acel lucru". În 1989 i se conferea deja titlul de "autor al anului", pentru cele 40 de producţii jucate pe scenele de teatru din Bulgaria. Câteva dintre piesele sale au stat la baza unor scenarii de film, cum ar fi “Colonelul pasăre”, fiind de altfel şi cel mai jucat şi cunoscut text al autorului.
Este distins cu numeroase premii naţionale şi internaţionale precum “British Council International Playwriting Awards” pentru cea mai bună piesă - “Colonelul pasăre” şi cu Premiul "Enrico Maria Salerno" pentru dramaturgie europeană.