Publicat: 27 Septembrie, 2017 - 20:16

Huawei România a reacționat rapid în rezolvarea problemelor cauzate de furtuna din vestul țării, în special în orașul Timișoara pe data de 17 septembrie 2017. Deși a fost un eveniment meteo de durată scurtă, dar violent, problemele cauzate au avut un impact puternic și asupra sistemelor de telecomunicații, de telefonie mobilă și fixă. Cu un efort operațional susținut atât din partea echipei de teren, cât și din zona de coordonare, Huawei a reușit să atenueze efectele devastatoare ale furtunii în cel mai scurt timp posibil.

Rețelele de telefonie mobilă și fixă au fost afectate atât din cauza lipsei de curent, cât și din cauza vântului puternic care a scos din funcțiune antene de comunicații radio. Furtuna a pus la pământ copaci și stâlpi care au rupt fibra optică ce asigurau legătura dintre stațiile de telefonie mobilă sau rețelele fixe.

În această perioada, numărul de incidente preluate în dispecerat de operatori către Huawei a fost de opt ori mai mare decât într-o zi obișinuită. Echipele locale proprii si partenerii Huawei au intervenit imediat la defecțiunile din zonele în care au fost afectate serviciile. S-a actionat pe mai multe planuri în funcție de tipul problemei: alimentare energie electrică cu grup electrogen mobil, înlocuire echipamente de telecomunicații afectate, aliniere antene radio instalate pe pilonii de telefonie mobilă, remedieri de cabluri de fibră optică sau cablu coaxial.

Acționând cu un număr de echipe de zece ori mai mare decat cel care deservește în mod normal zona Banatului și suplimentând numărul de resurse implicate, Huawei a reușit să remedieze rapid majoritatea problemelor apărute în rețelele cărora le asigura întreținerea. Un alt factor care a contribuit decisiv în soluționarea acestor situații a fost strânsa colaborare cu Centrele de Operare Retea (NOC) și alte echipe de suport ale operatorilor.

În continuare, echipele de intervenție Huawei asigură buna funcționare a zonelor afectate folosind grupurile electogene mobile. Huawei prevede ca operațiunile de remediere să se încheie în cel mai scurt timp, după ce se asigură funcționarea integrală a tuturor sistemelor defectate de furtună. 
Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este să îmbunătățească viața și să crească eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii. Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.
Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați-ne online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:
http://www.linkedin.com/company/Huawei  
http://www.twitter.com/Huawei 
http://www.facebook.com/Huawei  
http://www.google.com/+Huawei 
http://www.youtube.com/Huawei

HUAWEI CONNECT 2017, evenimentul de vârf al Huawei pentru industria ICT globală, a avut loc la Shanghai New International Exhibition Centr între 5-7 septembrie. Tema din acest an a fost Grow with the Cloud. În cadrul acestei platforme globale pentru colaborare deschisă, Huawei va explora, împreună cu clienții și partenerii săi, modul de creștere în domenii noi prin transformarea digitală. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.huawei.com/huaweiconnect2017