Publicat: 25 Octombrie, 2017 - 17:15
Share

 În cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017, unde Asociația Română pentru Smart City și mobilitate premiază anual cele mai inovatoare companii și organizații din domeniu, Huawei România a fost nominalizată și a câștigat Premiul de Excelență. Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 19 octombrie, la Camera de Comerț și Industrie a României din București.
 
Huawei România, subsidiara locală a grupului chinez, unul dintre cei mai mari furnizori de globali de telefoane mobile și echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, poartă de aproape doi ani discuții cu peste zece primării și consilii județene din România despre posibilitatea realizării unor proiecte de orașe inteligente, una dintre direcțiile majore de expansiune pe care le urmărește compania în viitor.

În lume, soluțiile Smart City ale Huawei au fost implementate în peste 100 de orașe din peste 40 de țări și a creat șapte centre Open Labs, disponibile la nivel global, pentru a încuraja colaborarea în vederea dezvoltării a cât mai multe orașe inteligente. Soluția Smart City propusă de Huawei Technologies este integrată și complexă, furnizează tehnologia necesară dezvoltării unui centru neuronal care să alimenteze orașele inteligente și înglobează sisteme de securitate robustă, rețele, tehnologii de tip Cloud și de administrare a platformelor.

Autoritățile române au înțeles ce înseamnă conceptul de smart city și sunt conștiente de importanța unor astfel de proiecte. Fiind un proces care durează, următorii pași sunt definirea unei strategii și modalitatea de achiziție a acestui proiect. Huawei este deschis colaborărilor atât cu autoritățile locale cât și a parteneriatelor cu operatorii de comunicații din România care pot adăuga valoare în cadrul acestor proiecte. 

“Smart City nu este un simplu proiect ci trebuie văzut ca un program care trebuie gândit in faze și corelat cu nevoile și cerințele comunității locale care se pot schimba în timp. Astfel implementarea unei platforme smart city modulare, interoperabile și deschise către dezvoltatorii de aplicații este foarte importantă”, a spus Vlad Doicaru, Enterprise Director în cadrul Huawei România.

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate își propune să fie o parte activă în implementarea de proiecte Smart City în România și să ajute cetățenii, companiile și instituțiile publice să se implice în dezvoltarea orașelor și să ofere în continuu cele mai bune produse și servicii pentru locuitorii centrelor urbane. Printre proiectele Asociației se numără Smart City Urban Project, primul târg cu produse și servicii dedicate orașelor, Caravana Smart City, cel mai important program de promovare a conceptelor, produselor și serviciilor Smart City și Smart City Magazine.