6 iulie 2022

Hub umanitar care va facilita ajutorarea cetăţenilor ucraineni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Crucea Roşie Română şi Crucea Roşie Italiană au inaugurat ieri, 1 mai, în prezenţa prefectului de Suceava, un hub umanitar care va facilita ajutorarea cetăţenilor ucraineni.

Baza operaţională româno-italiană a fost construită de Crucea Roşie Italiană cu sprijinul financiar al Crucii Roşii Monaco şi după finalizarea conflictului armat din Ucraina va fi donată Crucii Roşii Române.

Baza operaţională este formată din 5 corturi cu un spaţiu de depozitare de 1.000 de metri pătraţi ce permite stocarea a 700 de paleţi cu materiale umanitare în greutate de peste 500 de tone. În cadrul acesteia se vor gestiona activităţile logistice privind operaţionalizarea transporturilor umanitare către Ucraina.

Panglica de inaugurare a hub-ului umanitar a fost tăiată de dl. Alessandro Brunialti, delegat naţional pentru operaţiuni de la Crucea Roşie Italiană, dl. Marius Ion, director de logistică şi achiziţii în cadrul Crucii Roşii Române şi dl. Gheorghe-Alexandru Moldovan, prefectul judeţului Suceava.

Baza operaţională a Crucii Roşii va facilita atât transporturile în Ucraina organizate de Crucea Roşie Italiană şi Crucea Roşie Română, cât şi transporturile organizate de alte Societăţi Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie care vor dori să ajute poporul ucrainean. Încă de la debutul conflictului armat din Ucraina, Crucea Roşie Română şi Crucea Roşie Italiană s-au implicat constant în ajutorarea populaţiei civile vulnerabile.

Crucea Roşie Română a trimis în regiunile Cernăuţi, Uzhhorod şi Odessa, 69 tiruri cu 1,725 tone cu materiale umanitare pentru aproximativ 170 000 de persoane. Alte 55 de tiruri cu materiale umanitare de urgenţă au tranzitat ţara noastră pentru a ajunge în Ucraina şi au fost trimise de Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din Italia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Georgia, China şi Danemarca.

Umanitatea nu are graniţe!

Nadia Lazăr
Expert comunicare Crucea Roşie Română