Publicat: 9 Octombrie, 2020 - 16:26
Share

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva va fi oprită luni, 12 octombrie, pentru efectuarea reviziei tehnice, turiştii care doresc să viziteze monumentul istoric având posibilitatea să ajungă acolo pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate cu indicatoare, au informat reprezentanţii primăriei.

Cele trei trasee au diferite grade de dificultate, iar parcurgerea lor durează între o jumătate de oră şi 45 de minute, cu plecare de la poalele Dealului Cetăţii până la Poarta 1.

Monumentul istoric poate fi vizitat zilnic, între orele 8,00-20,00.

Începând de marţi, 13 octombrie, telecabina va funcţiona normal, ultimele curse fiind la ora 19,15, pentru urcare, şi la ora 19,45, pentru coborâre.

Autorităţile precizează că telecabina transportă doar patru persoane pe călătorie, pentru a fi respectate măsurile instituite la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19.

Interiorul ascensorului este igienizat şi dezinfectat de mai multe ori pe zi.

În telecabină au fost trasate marcaje pentru ca turiştii să respecte distanţarea fizică necesară, iar purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Anul trecut, Cetatea Deva a fost vizitată de 176.161 de turişti care au folosit telecabina, iar din vânzarea biletelor de transport au fost aduşi la bugetul local al municipiului Deva 2,64 milioane lei, potrivit datelor primăriei. 

Tag-uri Geo: