Publicat: 19 August, 2015 - 16:24
Share

 

UDMR va susține, în cadrul discuțiilor tehnice privind Codul Fiscal, o reducere a taxei pe valoare adăugată la 19%, a anunțat Kelemen Hunor, precizând însă că, dacă nu se va întruni majoritatea pentru această propunere, se va accepta și varianta privind TVA de 20%.

"Noi mergem pe varianta noastră de reducere a TVA la 19%, dacă nu se va întruni majoritatea, susţinem varianta Guvernului cu un TVA de 20%. În privinţa celorlalte 5 măsuri importate, printre care cele referitoare la taxa pe stâlp, la dividende, care reprezintă sume considerabile, acestea pot fi amânate până în 2017", a declarat președintele UDMR, citat de b1 tv.

Acesta a mai susținut că reducerea TVA este cel mai important lucru și că aduce un aer proaspăt în economie: ”ReducereaTVA vizează cetăţenii, firmele, IMM-urile şi aduce un aer proaspăt în economie. Noi credem că reducerea TVA este lucru cel mai important, reducerea TVA de 19%, dacă se întruneşte majoritatea, sau la 20%, cum propune Guvernul, se poate încadra în deficitul de 2%”

La consultările tehnice pe tema Codului Fiscal care vor avea loc joi, din partea Uniunii va participa Iuliu Winkler şi parlamentarii Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh, membri ai comisiilor de buget, finanţe.