Publicat: 9 Ianuarie, 2012 - 15:50
Share

 

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, Luni, că remanierea este decizia primului-ministru, dar că Ministerul Finanţelor şi-a făcut treaba şi se pregăteşte pentru prima misiune a FMI şi CE din acest an.
 
Intrebat in legatura cu remanierea guvernamentala, Ialomitianu a precizat: "Nu stiu, intrebati-l pe primul-ministru".
 
Gheorghe Ialomitianu, a declarat inaintea sedintei BPN al PDL:"La nivelul Ministerului Finantelor, noi ne pregatim pentru prima misiune a FMI si Comisiei Europene din acest an, pentru ca la sfarsitul lunii avem prima evaluare de acest an. Ministerul Finantelor si-a facut temele, ati vazut, am adoptat bugetul, ne-am incadrat in deficitul bugetar, am platit arieratele intr-o masura foarte mare, deci, Ministerul Finantelor si-a facut treaba. Legat de reamaniere, este decizia primului-ministru". 
 
El a aratat ca prioritatile pentru acest an se refera la executie bugetara foarte buna, aratand ca ministerul are "o provocare foarte mare" de a se incadra intr-un deficit de sub 3%, iar acest lucru este realizabil.
 
"Eu cred ca putem sa-l executam in conditii foarte bune, chiar daca pe pietele financiare apar unele derapaje", a spus Ialomitianu.