Publicat: 15 Iulie, 2019 - 14:42
Share

Bărbat depistat în timp ce încerca să intre ilegal în România

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați - rutier au depistat un bărbat, aflat  într-o avansată stare de ebrietate, care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut. 

În data de 14 iulie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul executării atribuțiilor specifice în zona de responsabilitate, au depistat și reținut, în dreptul podului de peste râul Prut, pe teritoriul României, un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Acesta avea hainele ude, emana o puternică halenă alcoolică și nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galați - rutier în vederea stabilirii identităţii.

         În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este cetățean din R. Moldova, se numeşte B.I. şi are 43 de ani.

          Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a vrut să vadă dacă poate înota de pe un mal pe altul al râului Prut.

         În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În baza acordului de readmisie încheiat între C.E. şi R.Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

 

Documente cu însemnele autorităților poloneze, false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Seat, cetățeanul din R. Moldova, P.S., în vârstă de 27 de ani.

Persoana în cauză a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia acestuia.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor lui P.S., ocazie cu care a fost descoperit și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate,  bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate și permisul de conducere de la un cetățean rus, în schimbul sumei de 700 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiștii de frontieră gălățeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări pe numele a doi bărbați care au încălcat prevederile legale prevăzute pe linia regimului circulației rutiere.

*La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Măstăcani,  județul Galați, un ansamblu rutier format dintr-un autovehicul marca Ford Tranzit, înmatriculat în  România și o remorcă înmatriculată în R. Moldova,  condus de C.A., cu dublă cetățenie (română și R. Moldova), în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv.

         *Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul aceluiași sector a oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Ijdileni, județul Galați, un autovehicul marca Mercedes Benz, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc.  Autoturismul era condus de cetățeanul român, V.L., în vârstă de 28 de ani. 

           La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că  autovehiculul în cauză nu figurează ca fiind înmatriculat iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare pe care acesta le avea aplicate au fost atribuite în anul 2018 unui alt autoturism.

           În primul caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar în al doilea caz, se  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Tag-uri Geo: