Publicat: 23 August, 2019 - 13:14
Share

Un bărbat care a vrut să intre ilegal în România traversând râul Prut, reţinut de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești au depistat un bărbat care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut. 

În data de 22.08.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul executării atribuțiilor specifice în zona de responsabilitate, au depistat și reținut o persoană de sex masculin, cu hainele ude, care se deplasa dinspre frontieră spre localitatea Ștefănești.

Cel în cauză nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești în vederea stabilirii identităţii.

În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii noștri au stabilit că acesta este cetățeanul moldovean S.R., în vârstă de 37 de ani. Persoana în cauză a declarat că a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Franța, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza acordului de readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

 

Autoturism furat din Portugalia, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră un autoturism marca BMW 530D, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Portugalia.

În data de 22 august a.c., în Punctul de Trecere al Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, I.D., cu dublă cetățenie R. Moldova și Portugalia, în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca BMW fabricat în 2003.

În baza profilului de risc existent la nivelul P.T.F. Sculeni cu privire la autovehiculele, s-a procedat la verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că pentru autoturism există o alertă de furt, introdusă de autorităţile din Portugalia, în data de 24.04.2016.

Cu privire la aspectele constatate, I.D. a declarat că a achiziţionat autoturismul în sistem leasing, plătind suma de 212 euro pe lună, până la achitarea integrală a ratelor pentru autoturism. Bărbatul a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  tăinuireiar autoturismul în valoare de 19.000 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tag-uri Geo: