Publicat: 30 August, 2019 - 12:25
Share

Instanţa supremă, a stabilit, vineri, prin tragere la sorţi, judecătorii cce vor face parte din Biroul Electoral Central, pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Cel mai cunoscut dintre aceştia este magistratul de la Secţia Penală a ICCJ, Simona Elena Cîrnaru, cea care a făcut parte din completul de trei judecători ce a stabilit o pedeapsă de opt ani de închisoare cu executare pe numele lui Darius Vâlcov, în dosarul de corupţie al acestuia.

Ceilalţi patru judecători traşi la sorţi sunt Adina Georgeta Nicolae şi Nina Ecaterina Grigoraş, de la Secţia 1 Civilă,  Elisabeta Roşu de la de la Secţia 2 Civilă, Adrian Remus Niculescu de la Secţia de Contencios.

Simona Elena Cîrnaru este judecător la ÎCCJ din 2015, când a promovat de la Curtea de Apel București.

A făcut parte din completul care a dat primele pedepse în dosarul Microsoft I, în care au fost condamnați Gheorghe Ștefan, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu și Dorin Cocoș.

Totodată magistratul Cîrnaru a făcut parte şi din completul de judecată care a stabilit prima pedeapsă în cazul lui Dariu Vâlcov în dosarul de mare corupţie al acestuia.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Tag-uri Institutii: