Publicat: 1 Februarie, 2018 - 16:16

În luna FEBRUARIE 2018, Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2 atrage atenţia publicului cu o lucrare aparţinând colecţiei proprii de pictură: "Peisaj de ţară", autor Nicolae Grigorescu (1838-1907).

"Nu ştiu dacă mai e pe lume vreo ţară al cărei pitoresc să se oglindească aşa de limpede şi de puternic în opera unui artist; ceea ce pot spune e că Grigorescu, înfăţişând cum a înfăţişat, pe pânzele lui, podoabele şi sufletul patriei noastre, a făcut cu aceasta neamului nostru unul dintre acele preţioase daruri care iau loc între puterile active ale unei naţiuni." 
Alexandru Vlahuţă

Sursa: http://www.rador.ro/2017/07/21/nicolae-grigorescu-maestrul-din-campina-p...

Cătălina Popa - Responsabil Relaţii Publice
relatiipublice@icemtl.ro

www.icemtl.ro, www.cjtulcea.ro, www.noviodunum.ro, www.muzee.org, www.regiocult.ro,http://proiecteuropolis.wordpress.com/

http://archeologie-danube.hypotheses.org/, https://evenimentemuzeale.ro/

Acest mesaj este unul de informare şi vă este transmis întrucât adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri.

Dacă doriţi să nu mai primiţi informaţii legate de manifestările culturale organizate de ICEM Tulcea, aşteptăm un e-mail cu subiectul "dezabonare" la relatiipublice@icemtl.ro

Tag-uri Nume: