Publicat: 1 Iulie, 2017 - 12:12

Asociația culturală GAIR (Gagnef Artist-in-Residence Programme) din provincia suedeză Dalarna, va organiza în luna iunie 2017 o serie de programe menite să fundamenteze contacte între artiști locali și internaționali pentru a crea o deschidere către implementarea în următorii doi ani a unui loc permanent în Dalarna, unde artiști din Suedia și alte țări să se întâlnească pentru o perioadă de timp dată, în care aceștia să creeze un produs final, după conceptul Artist — In — Residence. Tema conferinței internaționale organizate de asociația GAIR este 'Organizing through art'. La conferință vor participa artiști din Suedia, Portugalia, România, Rusia.

În colaborare cu ICR Stockholm, la conferință va lua parte și artistul român Eugen Rădescu. Acesta va susține o prelegere în cadrul panelului dedicat secțiunii 'Identity, social exclusion and belonging' pe data de 7 iulie 2017, la sediul galeriei Missionen din localitatea Gagnef. Acesta va conferenția despre rolul și direcțiile artei contemporane în societatea de astăzi.

În perioada 5-8 iulie 2017 curatorul Eugen Rădescu va participa la mai multe secțiuni ale conferinței și în același timp va întreprinde o activitate de cercetare în vederea Bienalei de Artă Contemporană de la București.

Eugen Rădescu este politolog (specializat în relativism moral și etică politică), manager cultural, curator și teoretician. A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema 'Identity Factories', al expozițiilor 'How Innocent Is That?', 'presently i have nothing to show and i'm showing it!' și 'Common Nostalgia' la Pavilion, București. A publicat cartea 'How innocent is that?' la Revolver Book, Berlin. Este co-editorul PAVILION — journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. A ținut numeroase prelegeri și conferințe la diverse instituții din întreaga lume.