Publicat: 24 Mai, 2017 - 13:30
Share

International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, a furnizat un împrumut de 5,5 milioane de euro către Garanti Leasing, parte a Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) deținute sau conduse de femei.

Grație acordului, Garanti Leasing va deveni prima societate de leasing din România care finanțează direct IMM-urile deținute sau conduse de femei. Compania continuă strategia Garanti Bank de a susține antreprenoriatul feminin.

Acesta este cel de-al treilea acord semnat de IFC cu Garanti Group România, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul și leadershipul feminin și de a facilita accesul femeilor la finanțare. Anterior, Garanti Bank a încheiat acorduri cu IFC în 2011 (pentru 22.5 milioane de euro) și în 2014 (pentru 35 de milioane de euro) cu scopul de a sprijini companiile deținute sau conduse de femei.

„ Garanti Leasing, ca parte din Garanti Group, are o strategie neîntreruptă de susținere a companiilor cu acționariat feminin sau care au femei în poziții de conducere”, a spus Okan Yurtsever, director general, Garanti Leasing. „ Prin acest nou acord, Garanti Leasing reiterează angajamentul pe termen lung de a încuraja acest segment. În lunile următoare, ne vom concentra pe o creștere sănătoasă și sustenabilă pe piața locală și pe diversificarea portofoliului de active finanțate”, a declarat Okan Yurtsever, General Manager, Garanti Leasing.”
 
Garanti Leasing este un susținător puternic al IMM-urilor, instituția mai primind anterior un împrumut de la IFC, de 7 milioane de euro, pentru finanțarea companiilor mici și mijlocii. În primul trimestru al anului 2017, Garanti Leasing a acordat noi finanțări în valoare de 21,87 milioane de euro. 

„ IFC susține în mod activ femeile antreprenor din România prin colaborarea cu Grupul Garanti”, a spus Manuel Reyes-Retana, șeful Grupului Instituțiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „După împrumuturile acordate Garanti Bank, ne extindem cooperarea și cu Garanti Leasing, pentru a ajunge la și mai multe femei antreprenor și a le facilita accesul la finanțare, cu scopul de a-și dezvolta afacerile și a crea noi locuri de muncă”

Sectorul privat este un catalizator esențial pentru crearea mai multor locuri de muncă mai bune pentru femei, iar IFC va continua să acționeze pentru a ajuta la dezvoltarea sectorului privat din România și a sprijini femeile antreprenori, direct sau prin instituțiile sale partenere din țară.

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare globală concentrată pe sectorul privat din piețele emergente. Lucrând cu 2.000 de companii din întreaga lume, ne folosim cele șase decenii de experiență pentru a crea oportunități acolo unde sunt necesare la cel mai înalt nivel. În anul financiar 2016, investițiile noastre pe termen lung în țările în curs de dezvoltare s-au ridicat la aproape 19 miliarde de dolari, folosind capitalul, experiența și influența noastră pentru a sprijini sectorul privat în a elimina sărăcia extremă și a stimula prosperitatea împărtășită. Pentru mai multe informații, vizitați www.ifc.org Comunicat de presa: IFC și Garanti Leasing