17 aprilie 2021

IGI: S-a efectuat recepţia a 2 noi autospeciale, marca MAN TGE 3140

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Inspectoratul General pentru Imigrări continuă demersurile de îmbunătăţire a sistemului naţional de azil şi migraţie prin achiziţionarea a 2 noi autospeciale, destinate gestionării situaţiilor de criză sau în cazul producerii unui aflux de migranţi la frontiera de stat, în vederea asigurării mobilităţii necesare înregistrării migranţilor. Autospecialele au fost achiziţionate în cadrul proiectului – „Îmbunătăţirea sistemului naţional de azil şi migraţie” – finanţat prin Programul Afaceri Interne din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021.

La 24 martie a.c., s-a efectuat recepţia a 2 noi autospeciale, marca MAN TGE 3140, destinate muncii operative pe linie de migraţie şi proceduri de azil, în vederea gestionării situaţiilor de criză, în cazul producerii unui aflux de migranţi la frontiera de stat şi pentru asigurarea mobilităţii înregistrării migranţilor pe întreg teritoriul naţional.

Autospecialele sunt dotate cu echipamente speciale, adaptate şi compartimentate corespunzător unei unităţi mobile, necesare activităţilor de înregistrare şi prelucrare a datelor migranţilor, în situaţia producerii unui aflux de migranţi, urmând a fi utilizate în centrele integrate.

Cele 2 autospeciale sunt puse la dispoziţia centrelor de proceduri şi cazare pentru solicitanţii de azil şi structurilor teritoriale pentru imigrări, ţinându-se cont de evoluţia fenomenului migraţionist din zona de competenţă şi de nevoile operative ale structurilor.

Demersurile privind achiziţionarea au fost întreprinse în cadrul proiectului – „Îmbunătăţirea sistemului naţional de azil şi migraţie” – finanţat prin Programul Afaceri Interne din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, costul total este de 910.350 lei cu TVA.

Proiectul are ca scop îmbunătăţirea sistemului de azil şi migraţie din România, a modului de lucru şi asigurarea capacităţii necesare pentru managementul situaţiilor de criză, contribuind la consolidarea capacităţii de gestionare operaţională a IGI, în conformitate cu prevederile europene privind primirea, înregistrarea şi prelucrarea cererilor de protecţie internaţională sau înregistrarea străinilor cu şedere ilegală.