25 mai 2022

Igor Dodon: Blocarea totală cerută de Maia Sandu este extrem de periculoasă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Socialiștii și fostul premier al Moldovei au criticat propunerea Președintelui de la Chisinau de a introduce o stare de urgență in tara

Partidul Socialist a propus ca autoritățile să ia în considerare un pachet de măsuri restrictive parțiale care să reducă riscul de morbiditate și să mențină economia funcțională

Liderul celui mai mare Partid al Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, a declarat că propunerea Președintei Maia Sandu de a introduce o stare de urgență în țară este prost considerată și periculoasă pentru cetățeni și economia țării. Fostul șef al statului moldovean a scris despre asta duminică pe canalul său Telegram, după ce s-a întâlnit cu conducerea parlamentului.

„Am avut o conversație cu conducerea parlamentului și am convenit că blocarea totală cerută de Maia Sandu este extrem de periculoasă. Aceasta este o propunere necugetată și dezastruoasă care nu ia în considerare opiniile cetățenilor și ale experților economici, precum și consecințe sociale și economice grave. Acesta este momentul în care majoritatea țărilor europene au ales calea restricțiilor parțiale, încercând să protejeze economia și viitorul oamenilor, aceasta este o decizie irațională „, a spus Dodon. Potrivit acestuia, la rândul lor, socialiștii au propus deputaților să ia în considerare un pachet de măsuri restrictive parțiale care să reducă riscul de morbiditate și să mențină funcționalitatea economiei.

Dodon l-a îndemnat pe șeful Statului să deblocheze situația din țară și să numească de urgență un candidat la funcția de prim-ministru, propus de majoritatea parlamentară, pentru a forma un guvern care să poată proteja cetățenii.

Redactor Ciprian Pop