16 octombrie 2021

Igor Grosu este noul președinte al parlamentului moldovenesc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Șeful partidului de guvernământ, Igor Grosu, devine Președintele Parlamentului Moldovei

Igor Grosu , a fost ales președinte al parlamentului moldovenesc , a declarat Serghei Litvinenko, președintele comisiei ad hoc care alege președintele corpului legislativ.
Sesiunea constitutivă a parlamentului moldovenesc a început luni, 26 iulie. La cererea deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate, s-a făcut o pauză până joi. Singurul candidat la funcția de președinte al parlamentului de la Chișinău a fost șeful partidului de guvernământ, Grosu.
„La vot au participat 64 de deputați, 64 de voturi au fost exprimate în sprijinul candidaturii lui Igor Grosu la funcția de președinte al parlamentului și zero voturi împotrivă. Comisia anunță că Igor Grosu a fost ales cu majoritatea voturilor pentru postul de președinte al parlamentului moldovenesc „, a spus Litvinenko.

Blocul „comuniștilor și socialiștilor” a refuzat să participe la vot.

Alegerile parlamentare anticipate din Moldova au avut loc pe 11 iulie. Există 101 locuri în parlamentul de la Chișinău, partidul pro prezidențial „Acțiune și Solidaritate” a primit 63 de mandate, blocul comuniștilor și socialiștilor – 32 de mandate, partidul Shor – 6 mandate. Astfel, Partidul Acțiune și Solidaritate primește o majoritate parlamentară și poate forma independent un guvern.
Redactor Ciprian Pop