Publicat: 15 Ianuarie, 2015 - 09:48
Share

Polițiștii efectuează joi dimineață 40 de percheziții, în nouă județe și în municipiul București, la sedii de firme și la locuințele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.300.000 de lei prin evaziune fiscală.

"La data de 15 ianuarie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău efectuează 40 de percheziții la sediile mai multor firme și la locuințele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operațiuni fictive, în scopul diminuării obligațiilor de plată la bugetul de stat și/sau al rambursării ilegale a TVA", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

La acțiune participă aproximativ 150 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamț, Vrancea, Dâmbovița, Prahova și Argeș și de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

"Perchezițiile sunt efectuate la sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale de pe raza județelor Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamț, Vrancea, Dâmbovița, Prahova și Argeș și a municipiului București, precum și la locuințele persoanelor bănuite", se mai arată în comunicat.