Publicat: 27 Martie, 2013 - 14:38

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus, miercuri, referindu-se la declaraţiile preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, privind situaţia bugetară dezastruoasă a României, că acesta a ridicat probleme care îl afectează pe el.
 
"N-am ce să comentez. (...) Un preşedinte de consiliu ridică probleme care îl afectează pe el şi dialogul acesta al structurilor locale cu Guvernul e un lucru firesc. Dar n-am ce să comentez, nu sunt în cursul lucrurilor şi comentariile mele sunt total inutile. Se discută, se rezolvă şi dialogul acesta la nivel central între ministere - cum anume se împart lucrurile şi între structurile centrale şi locale este un lucru firesc. Trebuie să găsească formula să discute, să rezolve şi dialogul este o chestiune necesară", a adăugat fostul şef de stat.
 

Marţi, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean Caraş-Severin, preşedintele Consiliului, Sorin Frunzăverde, a spus că bugetul naţional este mult sub limită.
  
"În acest moment situaţia bugetară naţională este dramatică. Nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie (...) Situaţia este cea care este, adică dacă vom plăti salariile şi pensiile să fim fericiţi", i-a răspuns Frunzăverde consilierului judeţean.

In replica, premierul a spus că mesaje de acest gen, privind lipsa banilor în buget, "pe care la un moment dat le mai dădea şi preşedintele Băsescu", sunt mesaje iresponsabile.

"Primul-ministru, ministrul de Finanţe, ministrul Bugetului, guvernatorul Băncii Naţionale, FMI, Banca Mondială nu reprezentăm nimic în faţa presei dacă iese un domn, dimineaţa, seara, nu ştiu pe unde pe la Reşiţa, şi îşi dă cu părerea. Avem banii de pensii, avem banii de salarii, poate nu o să-i mai avem la Consiliul Judeţean Caraş, poate îi tăiem de acolo, că văd că îi dăm degeaba acolo, că oamenii, sau cel puţin şefii, vor să fie la televizor", a declarat Ponta în şedinţa de guvern.