Publicat: 20 Aprilie, 2012 - 17:00

Alegerile următoare reprezintă o noutate pentru PSD, deoarece este pentru prima dată când partidul nu merge singur în alegeri, ci e obligat să fie într-o alianţă cu liberalii, a declarat, Vineri, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.


"E o situaţie deosebită anul acesta: este pentru prima oară când nu mai mergem singuri. Am mers în '90 ca FSN, în '92 ca FDSN, apoi ca PDSR, apoi ca PSD, singuri, şi am câştigat, cu o singură excepţie - am pierdut în '96, atât, dar apoi am câştigat totul. După 2004 am cam pierdut şi ne-am obişnuit cu perderile", a spus Iliescu.
 
El a arătat că Congresul PSD din 2005 a reprezentat "o catastrofă" pentru partid, întrucât atunci s-a afectat forţa de acţiune a formaţiunii, partidul fiind transformat într-unul perdant.
 
"Deci, a fost o slăbire a partidului. Congresul din aprilie 2005 a fost o catastrofă pentru acest partid. Toţi cei care au torpilat munca de partid atunci trebuie să aibă conştiinţa încărcată pentru ceea ce au făcut atunci, că au rupt forţa de acţiune şi de activitate a partidului nostru şi a devenit un partid perdant", a spus Iliescu.