Publicat: 18 Aprilie, 2013 - 16:27
Share

O decizie a CEDO favorabilă fostului premier Adrian Năstase, care a făcut o plângere considerând că procesul său în România a fost unui inechitabil, ar schimba optica internă, dar nu ar constitui o rampă pentru relansarea acestuia, este de părere preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Întrebat dacă o decizie a CEDO favorabilă lui Năstase ar însemna o rampă de lansare sau ar schimba optica internă, Iliescu a spus: "Optica internă, da. Dar relansare nu ştiu la ce puteţi să vă gândiţi, pentru că eu cred că el acum se gândeşte cum să-şi asigure o prezenţă echilibrată în viaţa publică. El în primul rând să îşi găsească echilibrul necesar".
 
Iliescu a precizat că decizia lui Năstase de a face o plângere la CEDO în legătură cu procesul său şi cu sentinţa pe care o consideră nedreaptă reprezintă nu numai o expresie a unei abordări subiective, ci şi raţionale, având în vedere pregătirea sa de jurist.
 
"Eu îl cred (..) şi cred mai ales în discernământul său. El e şi jurist, e om cu pregătire, nu este numai o expresie a unei abordări subiective, ci şi raţionale", a spus Iliescu.