Publicat: 25 Mai, 2014 - 12:16
Share

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a votat duminică, pentru consolidarea statutului României de stat membru al UE. 

"Am votat să consiolidăm statulul de membru al Uniunii Europene. Pe de altă parte aş vrea ca, prin contribuţia noastră, să consolidăm locul şi rolul grupului social-democrat din Parlamentul European, al stângii europene", a mai spus Iliescu. 
"Avem atribute clare, ample, pe care trebuie să ştim să le valorificăm", le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat în secţia de votare, de la Liceul Jean Monnet din Capitală.
 
Întrebat care este misiunea celor care vor merge în PE, Iliescu a apreciat că această structură este ceea ce este Parlamentul României la nivel naţional, adică este Legislativul UE. El a mai spus, referindu-se la socialiştii europeni, că au fost un grup activ.

"Acum avem statut de ţară membră cu drepturi depline, Parlamentul este Legislativul UE şi prezenţa noastră acolo este foarte importantă, ca şi vocea României", a declarat fostul şef al statului.

Ion Iliescu a subliniat că Românii trebuie să vină la vot, pentru că prezenţa la vot astăzi, în toate ţările UE, este tot mai limitată şi asta nu e bine.