21 mai 2022

Îmbunătăţirea educaţiei financiare pentru studenţii UPT (EduFinUPT)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cadrul apelului de proiecte „Raiffeisen Comunităţi 2021”, Universitatea Politehnica Timişoara a câştigat proiectul intitulat „Îmbunătăţirea educaţiei financiare pentru studenţii Universităţii Politehnica Timişoara (EduFinUPT)”. Au fost înscrise 129 de proiecte, fiind finanţate 11 dintre acestea (https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/etape-proiect/proiecte-castigatoare).

Obiectivul general al proiectului EduFinUPT este îmbunătăţirea abilităţilor şi cunoştinţelor financiare pentru 500 de studenţi din anul I şi II din cadrul UPT (grupul ţintă – GT), viitori consumatori de servicii financiare.

Obiectivele specifice sunt:

– O1: Dezvoltarea cunoştinţelor practice a 500 de studenţi prin organizarea unor programe de stimulare financiară;

– O2: Dezvoltarea metodelor interactive, practice de învăţare a studenţilor din GT prin ateliere;

– O3: Identificarea de mentorat şi consultanţă financiară pentru GT.

Accesul la educaţia financiară a celor 500 de studenţi din anul I şi II din cadrul UPT va conduce la schimbări pozitive în gestionarea bugetelor financiare ale viitorilor consumatori de produse bancare.

Proiectul va contribui la:

– schimbări pozitive în administrarea cheltuielilor personale sau ale familiei;

– creşterea nivelul de educaţie financiară pentru GT;

– dobândirea de noi cunoştinţe şi abilităţi financiare (înţelegerea conceptului de buget şi al plan de economii);

– cunoştinţe pentru dezvoltarea unei afaceri;

– informarea continuă a studenţilor prin ebook-ul dezvoltat (continuitate);

– reducerea riscurilor financiare.

Proiectul vizează o serie de activităţi: ateliere de lucru pe teme actuale, ateliere de lucru de tip „Meet your financial expert”, program de mentorat şi consultanţă şi dezvoltarea, realizarea unui ghid de educaţie financiară pentru studenţi de tip eBook şi hard-copy şi testarea unui joc pentru educaţie financiară.

Formatorii din cadrul proiectului sunt: cadre didactice, experţi din mediul de afaceri, experţi din brokeraj, experţi din Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România şi experţi din mediul bancar.

Ghidul de educaţie financiară pentru studenţi de tip eBook şi hard-copy şi jocul dezvoltat pentru educaţie financiară vor fi utilizate şi pentru viitorii studenţi.

Valoarea proiectului este de 50.000 lei, iar managerul acestui proiect este conf. habil. dr. ing. Larisa Ivaşcu.

Sustenabilitatea proiectul va fi acordată prin Centrul de Cercetări în Inginerie şi Management din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (http://www.mpt.upt.ro/cercetare/centrul-de-cercetare/colectivul-de-cercetare.html).

Informaţii suplimentare pot fi solicitate telefonic la biroul de antreprenoriat 0256-404665 sau la adresa de email larisa.ivascu@upt.ro.

Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine