Publicat: 9 Noiembrie, 2017 - 13:09
Share

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, să precizeze dacă poate oferi garanții privind continuitatea programului Start-Up Nation în 2018 și dacă este pusă în pericol implementarea Start-Up Nation România, ediția 2017, din cauza lipsei de personal de la nivelul filialelor Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. Parlamentarul ieșean consideră că ministrul Laufer este dator cu aceste răspunsuri oficiale, în contextul în care Start-Up Nation 2017 a stârnit un interes deosebit al românilor, iar implementarea cu succes a acestei prime ediții ar reprezenta și pe viitor un imbold pentru cei care doresc să dezvolte proiecte noi sau să devină pentru prima oară antreprenori.

Legea de aprobare a Ordonanței de urgență 10/2017, prin care s-a instituit programul Start-Up Nation prevede că 'Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat implementează în perioada 2017-2020 Programul pentru stimularea înființării de întreprinderi mici și mijlocii, denumit în continuare Programul 'Start-up Nation — Romania' '. Dincolo de această prevedere expresă a legii, care instituie schema de minimis după un calendar anual, recent, Adrian Panait, directorul Direcției de Antreprenoriat și Programe pentru IMM, a susținut în spațiul public faptul că abia la începutul anului 2018 va fi luată o decizie privind continuitatea Start-Up Nation România.

Mai mult decât atât, Adrian Panait consideră că programul este unul de succes, dar a atras atenția că există un blocaj în privința acoperirii schemei de personal din nou-înființatele filiale ale Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM).

Într-o întrebare oficială adresată prin intermediul Camerei Deputaților, prof. univ. dr. Dumitru Oprea i-a solicitat ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, să precizeze dacă programul Start-Up Nation va continua cu siguranță în 2018, așa cum a fost prevăzut în Programul de Guvernare. De asemenea, ministrului Ilan Laufer i s-a mai solicitat să prezinte publicului soluții avute în vedere pentru deblocarea angajărilor de personal, astfel încât filialele teritoriale ale AIPPIMM să funcționeze normal.

Tot în spiritul unei mai bune comunicări publice, parlamentarul ieșean i-a adresat ministrului Laufer, în final, să anunțe data la care vor fi prezentate primele rezultate elocvente privind implementarea programului Start-Up Nation.
Comunicat de presă - Deputat Dumitru Oprea