27 septembrie 2022

„Implicaţii sociale ale dependenţei de substanţe psihoactive”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 16.08.2022, la sediul Penitenciarului Ploieşti, în clubul unităţii, începând cu ora 14.00 s-a desfăşurat o dezbatere interactivă realizată de reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al judeţului Prahova în colaborare cu personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Socială din Penitenciarul Ploieşti cu referire la dependenţa fizică şi psihică generată de consumul de stupefiante la care au participat un grup de aproximativ 20 de persoane private de libertate.

Deţinuţii prezenţi au primit informaţii legate de efectele consumului de droguri în plan personal/ psihologic şi social, serviciile pe care le poate accesa o persoană cu probleme legate de adicţii după liberarea din penitenciar şi nu în ultimul rând prevenirea decompensărilor la cei cunoscuţi cu afecţiuni psihice care beneficiază de schemă de tratament şi renunţă din proprie iniţiativă la administrarea acestuia.

Activitatea organizată azi a avut drept scop principal reducerea riscului de recădere şi oferirea de suport în plan psiho-comportamental pentru persoanele diagnosticate cu afecţiuni psihice în vederea reintegrării sociale.

Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe comisar şef de poliţie penitenciară Soare Cristina – Ionică, tel. 0244/526834;fax.0244/595356

Comisar şef de poliţie penitenciară Valentin MATEI
Director,
Penitenciarul Ploieşti