28 mai 2022

Împodobeşte-ţi vitrinele şi poţi primi în dar o reducere de impozit de la Primăria Municipiului Focşani

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Focşani lansează cea de-a treia ediţie a concursului „Vitrine de Crăciun”. Concursul se adresează operatorilor economici şi va fi derulat în perioada 10 decembrie 2021 – 24 ianuarie 2022. Ce poţi câştiga dacă te înscrii în concurs?

În perioada 10-22 decembrie 2021, agenţii economici se pot înscrie în concurs, completând formularul de concurs, aici:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcjOXzk2Untb1XlhN9Kpo8Grt68BD6gZXAtnrKLCueKkKorg/viewform

Premiile, care pot fi obţinute de către agenţii economici, constau într-o sumă echivalentă cu un procent din impozitul aferent clădirii spaţiului comercial, stabilit la nivelul anului ulterior desfăşurării concursului.

– locul I – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 100%, dar nu mai mult de 10.000 lei;
– locul al II-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 75%, dar nu mai mult de 7.500 lei;
– locul al III-lea – suma echivalentă cu impozitul aferent clădirii pentru anul următor, în procent de 50%, dar nu mai mult de 5.000 lei.
Unde se desfăşoară concursul?

Concursul se desfăşoară pe şase zone din Municipiul Focşani, respectiv Centru, Obor, Est, Vest, Sud şi Cartierul Mândreşti, în total se vor acorda 18 premii.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie în concurs?

Agenţii economici care doresc să se înscrie la concurs sunt rugaţi să completeze, în perioada 10-22 decembrie 2021, formularul on-line, pe care îl găsesc aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcjOXzk2Untb1XlhN9Kpo8Grt68BD6gZXAtnrKLCueKkKorg/viewform

Agenţii economici vor ataşa la formularul de înscriere şi 3 fotografii color cu spaţiul pavoazat.

Se pot înscrie şi agenţii economici care nu completează formularul on-line!

Aceştia pot depune la Registratura Primăriei Municipiului Focşani cele 3 fotografii, în format print pe hârtie (A4) alături de formularul de înscriere, care poate fi descărcat de aici:
https://drive.google.com/file/d/1VyyhqcLg2qTQmoXG1etGTei3-cIUP6dl/view

Ce obligaţii au concurenţii?

Pentru a fi câştigători, concurenţii au obligaţia să respecte prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Focşani nr. 510 din 31.10.2019 privind aprobarea regulamentului privind desfăşurarea unui concurs public pentru pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor şi a spaţiilor din incintă de către operatorii economici din Municipiul Focşani. HCL nr. 510 poate fi consultată aici:
https://www.eprim.ro/portal/vrancea/focsani/2019/hotarari.nsf/46ECA0C5AEB0CEFCC22584C80047B197/$FILE/510.pdf

La concurs va putea participa orice operator economic, denumit în continuare Participant, care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
– este persoană fizică sau juridică autorizată, rezidentă în România;
– a realizat pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor şi a spaţiilor din incintă deţinute de Participant;
– administratorul Participantului nu este salariat şi/sau colaborator al Organizatorului sau soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul IV al persoanelor care au participat şi participă la iniţierea şi derularea prezentului concurs din partea Organizatorului;
– nu prezintă datorii la bugetul local al Municipiului Focşani în momentul înscrierii în Concurs şi până la jurizare şi acordarea premiilor;
– a respectat condiţiile de înscriere şi jurizare la Concurs prin completarea în mod corespunzător, cu datele sale complete şi corecte, a formularului de înscriere prezentat în Anexa 1 a prezentului Regulament.

Înscriererea şi participarea la Concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare către Participanţi.
Cum se desemnează câştigătorii?

Începând cu data de 23 decembrie 2020, fotografiile cu vitrinele împodobite vor fi postate pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Focşani, într-un format unitar, pentru a fi votate de cetăţeni.

Votul în social media va fi deschis până în data de 15 ianuarie 2022, ora 24.00.

Vor fi jurizate doar spaţiile pavoazate, juriul concursului urmând să analizeze şi să puncteze următoarele criterii:
– relevanţa pentru perioada sărbătorilor (0 – 25 puncte);
– impact vizual/design atractiv (0 – 25 puncte);
– originalitate (0 – 25 puncte);
– cromatică (cel mult 3 culori) (0 – 25 puncte).

Cele 4 criterii vor avea o pondere egală în evaluarea fiecărei lucrări de către juriu, oricare dintre criterii putând fi notat cu o valoare între 0-25 puncte. Câştigătorul va fi ales în proporţie de 75% de către juriu şi 25% din votul publicului.

Când vor fi anunţaţi câştigătorii?

Comunicarea câştigătorilor va fi făcută în data de 24 ianuarie 2022.

Vă aşteptăm cu drag să participaţi la cea de-a III – a ediţie a concursului nostru!

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focşani