17 august 2022

Importanţa includerii elementelor de patrimoniu cultural ale României în Listele UNESCO

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Participarea Ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, la Gala „Valori şi tradiţii româneşti – UNESCO 65”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a participat astăzi, 7 decembrie 2021, la Gala „Valori şi tradiţii româneşti – UNESCO 65”, organizată cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la aderarea României la UNESCO.

În discursul său, Ministrul Culturii a subliniat importanţa includerii elementelor de patrimoniu cultural ale României în Listele UNESCO, atât în plan naţional cât şi în plan internaţional pentru a face cunoscută bogăţia culturală a României şi, totodată, a reiterat responsabilitatea pe care o avem pentru transmiterea şi conservarea întregului patrimoniu naţional către generaţiile viitoare, indiferent de recunoaşterea sa internaţională.

Evenimentul, desfăşurat sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, a avut loc în sala „C. A. Rosetti” a Palatului Parlamentul. În cadrul galei aniversare ce a marcat încheierea anului aniversar „UNESCO 65”, a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică a Centrului Cultural „Mihai Eminescu” UNESCO, urmat de concertul de colinde susţinut de corul „Tronos” al Patriarhiei Române.

Cu stimă,
Biroul Comunicare şi Dialog Social