Publicat: 3 Iulie, 2015 - 19:28

Phoenix continuă să se înalţe şi să înalţe, legendara trupă, care a urmat întru totul exmplul miticei păsări al cărei nume îl poartă, demonstrând fanilor care umpluseră joi Berăria H că îşi continuă zborul ascendent şi oferindu-le două ore magice, de muzică superbă, de călătorie pe cărarea amintirilor şi de trezire a unui puternic sentiment de mândrie naţională.

 

Concertul ”Fie să renască... Fata verde!”, primul din această vară al celei mai importante trupe româneşti din toate timpurile, îndelung aşteptat atât de fani cât şi de artişti, a reprezentat o sărbătoare, pentru admiratorii Phoenix, care îşi întâlneau idolii, şi pentru membrii trupei, după confirmarea sentinţei din prima instanţă în procesul intentat de Nicu Covaci foştilor săi colegi Mircea Baniciu, Iosef Kappl şi Mani Neumann, care stabilise că Nicu Covaci este autor unic, recunoscut, al compoziţiilor litigioase – ”Mugur de fluier”, ”Nunta”, ”Mica Ţiganiadă”, ”Ochi negri ochi de ţigan (Fată verde)” şi impusese celor trei interdicţia interpretării respectivelor piese, fundamentale pentru Phoenix şi fără de care un concert al oricăruia dintre cei trei, care puseseră bazele Păsării Rock, o formaţie la concertele căreia toţi cei ce asistau mergeau pentru a asculta respectivele piese, ar fi total lipsit de substanţă.

La 21.30, pe scenă şi-au făcut apariţia membrii formaţiei Phoenix, în aplauzele spectatorilor care umpluseră marea berărie bucureşteană.

Nicu Covaci, geniul din spatele fenomenului Phoenix, i-a salutat pe cei prezenţi, şi-a exprimat bucuria revederii acestora şi concertul a demarat, în forţă, cu "Balada", o piesă instrumentală, pe muzica lui Ciprian Porumbescu, interpretată magnific, la chitară, de Nicu Covaci şi de tânărul şi fenomenalul Andrei Cerbu.

În aplauzele celor prezenţi, puternic impresionaţi de prestaţia genialului lider Phoenix şi a celui mai tânăr membru al trupei, pe scenă a apărut Costin Avram, purtând tricolorul ca eşarfă, gest prin care, de fiecare dată, emoţionează publicul, care i-a încântat pe cei prezenţi cu "Nunta" şi cu piesele "Bucovina" şi "Paşa Hassan", de pe cel mai recent album al trupei, "Vino, Ţepeş!", de anul trecut, trupa pe care toată lumea fusese atât de nerăbdătoare să o vadă continuând apoi cu clasicul "Fată verde", "Ceata" şi "Baba Novak".

După o scurtă pauză, de aproximativ zece minute, în care cei prezenţi au putut cumpăra exemplare din noul album al trupei şi ale celor două volume în care este relatată istoria Phoenix, scrise de Nicu Covaci, au obţinut autografe şi s-au fotografiat cu îndrăgiţii artişti, spectacolul a reînceput, cu un fantastic solo la chitară al lui Nicu Covaci.

Odată revenit pe scenă, Costin Avram a interpretat, acompaniat de colegii săi, îndrăgita piesă "Vremuri", "Mugur de fluier" şi "Mica Ţiganiadă", piese foarte apreciate şi îndelung aplaudate de cei prezenţi la Berăria H, după care a făcut un gest deosebit, prin care a cucerit definitiv inimile tuturor - a sărutat tricolorul pe care îl ţinuse la mână şi şi l-a pus în dreptul inimii, continuând cu piesa "Strunga".

Nicu Covaci a interpretat "În umbra marelui urs", un cântec fantastic, în care este descrisă viaţa sa şi trădările cu care s-a confruntat, care a smuls ropote de aplauye din partea celor prezenţi.

La finalul piesei "Vino, Ţepeş!", Costin Avram a declarat: "În fiecare dintre noi este un Ţepeş, trebuie doar să avem tăria de spirit să îl aducem", provocând, astfel, acea emoţie unică, pe care toţi o simţim din ce în ce mai rar, din cauza decăderii societăţii româneşti, mândria de a fi român, acesta fiind, de altfel, scopul declarat al muzicii trupei Phoenix.

Piesa "Apocalipsa" a fost urmată de piese solo interpretate de membrii trupei, care au scos în evidenţă genialitatea fiecăruia dintre aceştia în parte, prezentaţi, pe rând, de Nicu Covaci, numit de Costin Avram "Sfântul Nicolae".

Cântecul "Phoenix", care poartă mesajul optimist al formaţiei - "Fie să renască" - a încheiat concertul, dar, în urma aplauzelor puternice ale publicului, trupa a revenit pe scenă, oferind, ca bis, piesa "Nunta".

După încheierea concertului, Nicu Covaci şi colegii săi au împărţit autografe tuturor celor interesaţi şi s-au fotografiat cu fanii lor.

Concertul de la Berăria H a adus fericire tuturor - celor prezenţi, deoarece asistaseră la un spectacol fantastic, oferit de cea mai bună trupă românească, unica ce îşi doreşte retrezirea sentimentului naţional, iar trupa - deoarece oferise un concert special, primit cu atâta dragoste de fani.

Turneul Phoenix continuă, formaţia urmând a susţine concertul ”Fie să renască... Mugurul de fluier” la localul ”La Barbă Neagră”, din Vama Veche, sâmbătă, pe data de 4 Iulie.

Preţul biletelor pentru concertul de la Vama Veche este de 50 de lei.

Localizare: 

Geolocation is 44.4267674, 26.1025384