Publicat: 11 Februarie, 2018 - 11:00

Campioana mondială la culturism, Beatrice Șerban, s-a înscris la semimaratonul "Run for Life 2018", susţinând lupta voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului împotriva cancerului. Semimaratonul "RunForLife 2018" organizat de către voluntarii PCMN, cu susținerea asociațiilor Ro Club Maraton și Elite Running, are drept obiectiv strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigaţii suplimentare pentru femeile al căror test Babeş Papanicolau nu a fost conform. De asemenea, se doreşte amenajarea compartimentului post-anestezie din cadrul Institutului Oncologic Fundeni, fiind necesară amenajarea unui spaţiu dedicat copiilor cărora li se efectuează proceduri de RMN cu anestezie, respectiv, radioterapie cu anestezie. 

"Susțin sănătatea si lupta împotriva cancerului, iar împreuna vom desfășura partea de încălzire dinaintea alergării la semimaratonul caritabil cu energie maxima si sufletul deschis. Împreuna reușim!", a declarat Beatrice Şerban, sportivă de renume mondial.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit, alege sa traiesti! Conform analizei Institutului National de Sanatate Publica, Romania are cele mai inalte rate de incidenta si mortalitate prin cancer de col uterin din Europa. Mortalitatea mare este explicabila prin faptul ca, in Romania, femeile ajung la medic in stadiile tardive ale bolii, cand cancerul este invaziv. O data la 2 ore o romanca este diagnosticata cu cancer de col uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat si prevenit cu ajutorul efectuarii periodice a testului Babes-Papanicolau.
   
In fiecare an, in tara noastra, 4000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si peste 2000 de femei mor anual din cauza acestei boli. Cancerul nu doare, insa vestea ca ai cancer este foarte dureroasa. Este dureros sa afli ca viata asa cum o stiai nu mai poate fi la fel, ca feminitatea iti este pusa in pericol, ca poate nu mai poti fi aceeasi sotie si mama buna. Constientizarea acestui fapt vine in sprijinul Campaniei de preventie si diagnosticare a cancerului de col uterin care, in baza unui protocol de colaborare intre Patriarhia Romana si Institutul Oncologic Fundeni a debutat la inceputul acestui an. 

Denumirea generica de cancer acopera peste 200 de afectiuni caracterizate prin cresterea si diferentierea necontrolata a celulelor, aceasta boala fiind a doua cauza de deces din lume. In fiecare an, in intreaga lume se inregistreaza aproximativ sapte milioane dr cazuri noi de cancer. La nivel mondial, anual sunt diagnisticati cu cancer 250.000 de copii, dintre care 90.000 mor. Conform statisticilor, in Romania, aproximativ 5000 de copii sufera de cancer si an de an sunt diagnosticate 500 de cazuri noi, aceasta fiind a doua cauza de deces pentru intervalul de varsta 4-15 ani.

Datele statistice ne impacteaza si ne fac sa constientizam cat de importanta este sanatatea pentru fiecare dintre noi, insa statisticile nu pot exprima suferinta copiilor bolnavi de cancer si a familiilor lor. Copiii bolnavi de cancer sunt adevarati luptatori, sunt curajosi, sunt plini de speranta. Ei vor sa invete, vor sa se joace, vor sa traiasca. Sunt un exemplu de perseverenta, curaj si lupta pentru noi toti. Ne inspira sa fim mai buni, mai uniti in lupta impotriva cancerului. Ne dau putere si curaj.

Costurile pentru înscriere la "RunForLife 2018" au preţuri diferenţiate, in funcţie de perioadă, cele mai iefitine fiind, în prezent. Doritorii pot profita de preturile scăzute ale kitului de participare pentru a se înscrie cât mai repede! Premiile acordate vor consta în produse oferite de către sponsori. De altfel, la sosire, toţi participanţii vor primi medalii de finisher, iar ulterior vor putea descarca de pe website-ul competiţiei diplome electronice de participare. De asemenea, toți participanții vor avea posibilitatea de a câștiga produse surpriza oferite de sponsorii competitiei la tombola care se va desfășura dupa festivitatea de premiere. 

Evenimentul isi propune sa mobilizeze un numar de 400 de participanti. Competitia va avea loc in ziua de sambata, 10 martie 2018, incepand cu ora 09.00, in Bucureşti, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Aceasta competiţie se adreseaza pasionaţilor de sport si miscare in aer liber, a caror stare de sanatate le permite o alergare pe una din distanţele: Semimaraton RUN for LIFE – 21.1 km; Cursa – 10 km; Cursa – 3.7 km. O persoana eligibila se poate inscrie la una din probele competitiei, completand formularul online de pe site-ul www.runforlife.ro pana pe data de 02.03.2018. 

Acest semimaraton este o acţiune în plus din lungul şir al iniţiativelor de constientizare, responsabilizare si solidaritate umana derulate de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în lupta împotriva cancerului, cu binecuvantarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru".

 

CEI CARE VOR SA SPRIJINE CAUZA UMANITARA SE POT INSCRIE ACCESAND LINK-UL AICI.
 

Tag-uri Nume: