10 august 2022

În acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”: ULUITOARELE NUMERE DE SINGURĂTATE ALE LUI EDWARD GANT şi LISELOTTE ÎN MAI

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la reprezentaţiile pe care le oferă la sfârşitul acestei săptămâni.

Sâmbătă, 30 octombrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul ULUITOARELE NUMERE DE SINGURĂTATE ALE LUI EDWARD GANT de Anthony Neilson, regia: Dragoş Alexandru Muşoiu, scenografia: Andreea Simona Negrilă, muzica: Eugen Dan Drăgoi, o producţie din anul 2018.

În distribuţie: Cristian GHEORGHE (Edward Gant), Oana MOGOŞ (Madame Poulet, Sanzonetta, Louisa, Ursul), Ionuţ MOLDOVEANU (Jack, Avaricci, Edgar) şi Vlad VOLF (Ludd, Campanetti, Ranjeev).

În 1881, un renumit şi enigmatic impresar al vremii, Edward Gant, a prezentat pentru ultima oară show-ul său. Managerul de actori, dependent de opiacee, şi-a prezentat trupa, creând un spectacol grotesc, un soi de comedie neagră, mister şi realism magic.

Un secol mai târziu, dramaturgul Anthony Neilson a reconstruit acest eveniment istoric fascinant şi fantastic, într-o piesă de teatru care combină melodrama şi extravaganţa cu singurătatea dureroasă care a caracterizat acel ciudat spectacol victorian. Piesa lui Neilson oferă o explorare ciudată şi frumoasă a tristeţii şi a ideii de moarte, prin mijloacele specifice artei spectacolului.

Frumos proiectată de regizorul Dragoş Muşoiu pentru a arăta aerul unui teatru/circ, reprezentaţia este plină de gust şi caracterizată de rafinament, iar firul conducător este cel conform căruia sensibilitatea se amestecă cu glumele. Se ajunge astfel la convingerea dramatică a lui Gant cum că „adevărul vieţii se află cel mai greu de desluşit din toate faptele”.
Spectacolul durează 110 minute.

Duminică, 31 octombrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul LISELOTTE ÎN MAI de Pozsgai Zsolt, regia: Cătălin Vasiliu, scenografia: Daniel Divrician, o producţie din anul 2020.

În distribuţie: Carmen ALBU (Liselotte) şi Ciprian BRAŞOVEANU (Karl, Ludwig, Henri, Roland, Nicolas, Man in Black).

LISELOTTE ÎN MAI este una dintre cele mai cunoscute piese ale dramaturgului ungur Pozsgai Zsolt, fiind tradusă în peste zece limbi şi pusă în scenă în aproximativ 45 de teatre maghiare şi 29 de teatre din afara Ungariei.
Potrivit autorului, piesa se bucură de popularitate pentru că se bazează pe trusa de instrumente a actorului talentat, dar mai ales pentru că abordează probleme cu care se confruntă femeile şi bărbaţii oriunde în lume. „Singurătatea este un lucru îngrozitor. Trebuie să scapi de ea, dar de multe ori nu ai încotro”, declara Pozsgai Zsolt într-un interviu recent.

Regizorul spectacolului, Cătălin Vasiliu, apreciază că LISELOTTE ÎN MAI este „o comedie spumoasă, o comedie vie”. „Piesa lui Pozsgai Zsolt se pliază perfect pe ideea unor limite ce-şi dau bineţe. Comedia nu este altceva decât tragedie amânată. Cu siguranţă vă veţi amuza de tăvălugul de întâmplări ce o scutură pe protagonista noastră, dar va trebui să luaţi aminte la un aspect pe care autorul, cu delicateţe, ni l-a sugerat: viaţa trebuie trăită, dar şi respectată până la ultima lacrimă a rizibilului”, afirmă Cătălin Vasiliu.
Spectacolul durează 90 de minute.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală. Informaţii şi rezervări: 0758 049 850.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacole în condiţii de siguranţă sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare: Sala de Spectacole este dezinfectată cu dispozitive certificate DEKRA, gradul de ocupare este de 30% din capacitatea normală, locurile sunt distanţate, iar triajul epidemiologic, purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de ceilalţi sunt obligatorii pentru public şi pentru personalul de sală. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.