26 mai 2022

În America Latină, Ecuadorul impune vaccinarea obligatorie pentru copiii peste cinci ani din cauza presiunii FMI

harta Ecuador - America latina
Distribuie pe rețelele tale sociale:
În America Latină, Ecuadorul impune vaccinarea obligatorie pentru copiii peste cinci ani din cauza presiunii FMI
Joi, Ecuadorul a impus vaccinarea obligatorie pentru cei peste cinci ani (*). Până acum, doar o mână de țări au făcut vaccinarea obligatorie, precum Austria (care va fi implementată în februarie anul viitor), Tadjikistanul, Turkmenistanul sau Indonezia. Dar, in cazurile de mai sus, era o chestiune de inoculare forțată numai a adulților, nu și a copiilor, unde este deja fapt cunoscut riscul estrem de ridicat de a dezvolta miocardite.
Guvernul Ecuadorului a avansat puțin mai mult decât alții cu aceasta paradigmă a riscurilor de moarte. Nu mai este suficient că 69 la sută dintre ecuadorieni au fost complet vaccinați. Există o „problemă”, pentru cei care scriu partitura: doar 4 la sută (900.000 de persoane) au cerut o a treia doză, iar medicamentul trebuie să fie vândut în continuare.
Ecuador are un bancher, Guillermo Lasso, responsabil de țară și consecințele sunt evidente: vaccinarea obligatorie nu este altceva decât politică economică. S-a luat decizia de a retrage banii de la FMI (800 de milioane de dolari dintr-o afacere de 6.500 de milioane în 27 de luni).
Ca întotdeauna, contribuțiile financiare ale FMI sunt condiționate de o politică economică care are aceleași obiective ca și în restul lumii:
-privatizări și distrugere a sectorului public
-reducerea concediilor de odihnă a personalului de la 30 la 15 zile pe an
-lucrătorii din companiile publice vor trebui să plătească statului o zi de salariu pe lună
-reducerea cu 20 la sută a salariilor funcționarilor publici
Săptămâna trecută, in țara andină, pașaportul de vaccinare a devenit obligatoriu pentru a putea participa la evenimente publice, a putea accesa centre comerciale, restaurante, cinematografe sau teatre, unde capacitatea a fost redusă la jumătate.
Mortalitatea a fost aproape inexistentă în țara sud-americană, iar restricțiile sanitare nu au alt scop decât extinderea pieței Pfizer și Sinovac. Este necesar „ca vaccinurile să fie din ce în ce mai disponibile”, a spus un „expert în epidemiologie” de la Fondul Monetar Internațional. În caz că va mai puneți întrebări…
Sursă
A consemnat Ciprian Pop