21 mai 2022

În cadrul campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!” s-au recoltat peste 20.000 de litri de sânge și acțiunea continuă!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De “Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” vă invităm să daţi o şansă vieţii şi să serbăm împreună donatorul şi viitorul. Ultimul an ne-a făcut să ne preţuim mai mult viaţa şi sănătatea proprie, dar şi pe a celor de lângă noi. Deşi a adus multe restricţii, pandemia ne-a învăţat că împreună putem rămâne sănătoşi, ajutându-ne unii pe alţii, putem spera la o viaţă normală.
Lupta pentru viaţă se dă tot timpul în spitalele din România, acolo unde bolnavii îşi aşteaptă rândul la intervenţiile chirurgicale care le pot reda speranţa. Pentru asta este nevoie de sânge. Ştim că mereu a fost, dar acum nevoia de sânge este, poate, mai mare ca oricând.
Anul acesta, “Ziua Mondială a Donatorului de Sânge” este celebrată printr-o amplă mobilizare a structurilor de apărare a ţării la care vă invităm să ne fiţi alături.
Luni, 14 iunie 2021, începând cu ora 10:30, Centrul de Transfuzie Sanguină “Col.prof.dr. Nicolae Nestorescu”, aflat în subordinea Direcţiei Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, organizează campania de donare de sânge prin care îşi propune să ajute cât mai mulţi pacienţi care aşteaptă o şansă la viaţă.
În paralel, se va dona şi la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti.

“Donatori de sânge, daţi vieţii o şansă!”
Sub acest slogan, cadrele medicale, donatorii şi voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale şi-au dat întâlnire la CTS “Col.prof.dr. Nicolae Nestoresc pentru a colecta cât mai mult sânge.
Alături de Patriarhia Română, celelalte instituţii partenere sunt: Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”; Institutul de Medicină Militară; Brigada 30 Gardă, “Mihai Viteazul”; Inspectoratul General al Jandarmeriei Române; Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră; Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”; Serviciul Român de Informații; Serviciul de Telecomunicații Speciale; Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

“Serbăm Donatorul! Serbăm Viitorul!”
Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, Judeţul Prahova aşteată donatori de la Liceul Tehnologic “Toma N. Socolescu”; Liceul Tehnologic De Servicii „sfântul Apostol Andrei”; Şcoala Postliceală Sanitară „Regina Maria de România”; Şcoala Postliceală FEG; Şcoala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare”; Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”; Liceul ”Carol I”, Plopeni şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu”; Asociatia “De profesie, OM”; Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, Prahova şi Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr”.

O a doua echipă de voluntari ai Paraclisului Catedralei Naţionale va fi prezentă şi la sediul CTS din Ploieşti şi va pune la dispoziţia donatorilor apă, ceai, sucuri şi produse alimentare necesare atât înainte, cât şi după actul medical.
În perioada 2013-2020, Patriarhia Română a derulat proiecte de dotare cu aparatură medicală Centrelor de Transfuzii Sanguină din Bucureşti, Ploiești, Constanţa, Cluj, Institutul de Hematologie Transfuzională “ Prof. Dr. C. T. Nicolau”, București şi Centrul de Transfuzie Sanguină “ Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu”, în valoare de 130.000 EURO.
Totodată, Voluntarii PCM au colaborat cu instituţiile menţionate în organizarea campaniei “Donează sânge, salvează o viaţă!”, iniţiată şi coordonată de Arhimandrit Ciprian Grădinaru în anul 2013. Până acum au donat 35.000 de voluntari şi s-au colectat mai mult de 20.000 de litri de sânge.

Vă mulţumim pentru spijinul acordat !
Pentru detalii şi alte informaţii, vă stăm la dispoziţie!
Cu deosebit respect, echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Naţionale

Persoană de contact: Constantin Jiga
Voluntar Coordonator Campania “Donează sânge, salvează o viaţă!”
Telefon: 0729.155.701

PARACLISUL CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI
„Donează sânge! Salvează o viaţă!”

Este campania naţională de donare de sânge a Patriarhiei Române

Se derulează din anul 2013, cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin implicarea mai multor voluntari coordonați de Arhim. Ciprian Grădinaru, slujitor al Paraclisului Catedralei Naționale.

Este coordonată de părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru

Prima acţiune a avut loc pe 5 aprilie 2013 la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti
Pe 13 aprilie 2013, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost adus Centrul Mobil de Donare de Sânge

OBIECTIVE
• informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti şi creşterea numărului donatorilor de sânge din România
• dotarea cu aparatură medicală a Centrelor de Transfuzie Sanguină din România ( București, Ploiești, Constanţa, Cluj, Institutul de Hematologie Transfuzională “ Prof Dr C.T. Nicolau” București şi Centrul de Transfuzie sanguină “ Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu”)

În anul 2013 au avut loc 7 ediţii ale campaniei de donare în 4 oraşe din ţară:

• Centrul de Hematologie Bucureşti – 3 campanii
• Centrul de Hematologie Ploieşti: 2 campanii (oct 2013 şi în martie 2014) în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Toma Socolescu”, Ploiești
• Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Bucureşti prin Centrul Mobil de Donare CTS Bucureşti, aprilie 2013
• Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti: 29 Oct, 15 Nov, 21 Nov, 26 Nov 2013
• Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti: 12 Nov 2013
• Şcoala de Agenţi de Politie „Vasile Lascăr” Câmpina: 18 si 19 Noiembrie 2013
• Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldești: 25 si 26 Noiembrie 2013
• Jandarmeria Română: 18 Decembrie 2013

Rezultate 2013
3.000 de donatori din Bucureşti, Ploieşti, Câmpina, Boldeşti
Peste 1.700 de unităţi sânge

Rezultatele au dus la extinderea acţiunilor de donare în toată ţara şi în diaspora.
Pe 27 Octombrie 2014 s-a decis în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române extinderea campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!” la nivel naţional şi internaţional.

REZULTATE 2014-2015

2014 ( oct-dec): aproximativ 1.936 donatori din Bucureşti, Sinaia, Ploieşti, Câmpina, Oradea, Constanţa, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Cluj

2015 (ian- mai şi oct-nov.) aproximativ 5.571 donatori
! Sângele folosit pentru răniții de la “Colectiv” a fost strâns și datorită acestei campanii, partenerii au fost militarii de la Academia Tehnică Militară, studenții și profesorii de la Facultatea de Construcții, precum și preoții și seminariștii implicați în proiect.

Ediţia din 23-27 mai 2016 a fost cea mai mare acțiune de donare de sânge organizată vreodată în România
s-a desfășurat în 41 de orașe, în toate centrele de transfuzie din România
au donat sânge aproape 3.000 de jandarmi

Prin intermediul campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, anual au donat aproximativ 3.500 de persoane.

2018 – 2019 au fost dotate cu aparatură medicală Centrele de Transfuzii București, Ploiești, Constanța și Centrul de Transfuzii al MAPN ( din incinta Spitalului Militar Central), valoarea acestora fiind de 136.000 de euro. Achiziţia aparaturii medicale s-a făcut cu sprijinul sponsorului Mega Image România. Această acțiune a fost deosebit de importantă pentru centrele de transfuzii deoarece și în acest domeniu medical, o mare parte din aparatura existentă în centrele de transfuzii era depasita tehnic si moral.

REZULTATE 2013- IUNIE 2021

• 20 de ediţii/ acţiuni de donare
• s-au colectat 20.000 litri sânge
• 35.000 de donatori constanţi

Voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului: peste 100 de voluntari, din diferite medii sociale și de diferite profesii, care sunt uniți și determinați să aline suferința și să schimbe în bine viețile oamenilor bolnavi, săraci, singuri, bătrâni, a copiilor abandonați sau aflați în suferință.

Voluntari ai campaniei de donare: peste 50 de persoane

SPONSORI

În perioada 2013-2020, Mega Image România a susţinut financiar dotarea cu aparatură medicală în valoare de 136.000 euro a Centrelor de Transfuzii București, Ploiești, Constanta, Cluj, Institutul de Hematologie Transfuzională “ Prof Dr C.T. Nicolau” București şi Centrul de Transfuzie Sanguină “ Colonel Prof Dr Nicolae Nestorescu” .

În anul 2021 se derulează un proiect de dotare a centrelor de transfuzii din București, Ploiești, Constanta și Cluj în valoare de 40.000 euro, tot cu sprijinul financiar al Mega Image România.
Alte fonduri au venit din partea donaţiilor oferite de voluntarii Paraclisului
Campanie în desfăşurare
În acest moment, se derulează cea de-a XX-a ediţie, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

Studenţii Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” sunt o bancă de sânge vie care a donat cel mai mult pt spitalele din Bucureşti

6 săptămâni, în fiecare miercuri, din 12 mai, 19 mai, 26 mai, 2 iunie, 9 iunie, 16 iunie 2021
– studenţii şi personalul didactic al Academiei au donat până acum 300 litri de sânge, rezultatele finale le vom afla după ultima zi de donare, miercuri, 16 iunie

PARTENERI

Campanii de donare de sânge organizate în perioada 2013-2021

București
• Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”
• Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”
• Universitatea Tehnică de Construcții București
• Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
• Jandarmeria Română

Județul Prahova: Ploiești, Câmpina, Boldești
Liceul Tehnologic “Toma Socolescu”, Ploiești
Scoala de Subofițeri de Poliție Câmpina
Şcoala de Agenţi de Politie „Vasile Lascăr” Câmpina
Școala de Subofițeri Pompieri “ Pavel Zăgănescu” ,Boldești
Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Ploieşti
RATP Ploiești
alte societăți care s-au afiliat campaniei

Informaţii despre donare, în general
În România sunt 41 centre naţionale de transfuzii şi CTS al M.A.pN. “ Colonel Prof Dr Nicolae Nestorescu”
Număr donatori anual
Bucureşti – 41.000 persoane
Ploieşti – 24.000 persoane
Constanţa – 17.000 persoane
Cluj – 10.000 persoane

Prin intermediul campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, anual donează 3.000 de persoane, dintre acestea 2.000 sunt studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti.

La centrele de transfuzie sanguină din Ploieşti, anual, se prezintă 3.500-4.000 de donatori.

Ediţia a XX-a 12 mai- 16 iunie 2021, la Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti

Ministerul de Interne, în parteneriat cu Patriarhia Română, organizează cea de-a XX-a
ediţie a campanie „Donează sânge, salvează o viaţă”.
Începând cu 12 mai, timp de şase săptămâni, în fiecare miercuri (12 mai, 19 mai, 26
mai, 2 iunie, 9 iunie, 16 iunie 2021), studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”
din Bucureşti vor dona sânge. Exemplul lor poate fi urmat de oricine este eligibil acestui act.