10 august 2022

In cadrul Programului Rabla Clasic au fost acceptate 365 dosare pentru 578 autovehicule şi 2 motociclete

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Noi liste cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus, Iluminat Public şi Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ au fost publicate pe site-ul AFM

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla Clasic) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus), ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţa Comitetului de Avizare din data de 7 iunie 2022.

În această etapă, în cadrul Programului Rabla Clasic au fost acceptate 365 dosare pentru 578 autovehicule şi 2 motociclete. De asemenea, au fost publicate 4 contestaţii pentru 7 autovehicule.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 224 dosare acceptate pentru 449 autovehicule electrice, dintre care 355 pur electrice şi 92 hibrid plug-in şi 2 motociclete electrice. De asemenea, a fost publicată o contestaţie pentru 1 autovehicul hibrid plug-in.

Totodată, AFM a publicat 1 dosar acceptat în cadrul Programului Iluminat Public depus de Primăria Brazii – Arad în valoare de 265.862,70 lei.

În cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, AFM a publicat un dosar acceptat depus de Primăria Municipiului Târgu-Mureş, în valoare 815.616,71 lei.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul: www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus, Iluminat Public şi Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Biroul Comunicare
Administraţia Fondului pentru Mediu