21 septembrie 2021

În Canada s-au înregistrat mai multe decese din cauza lockdown-ului decât din cauza pandemiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Într-un raport publicat ieri, Institutul Național de Statistică al Canadei, afirmă că există un exces de mortalitate în țară comparativ cu anii precedenți, dar că aceste decese nu se datorează doar pandemiei, ci și a ceea ce el numește „consecințe indirecte” ale pandemiei ”, citând ca exemple întârzierea procedurilor medicale din cauza îngrădirilor și creșterea consumului de droguri.

„Numărul deceselor în exces a fost mai mare decât numărul deceselor cauzate de covid-19, iar aceste decese apar la populațiile mai tinere, sugerând că alți factori, inclusiv posibilele efecte indirecte ale pandemiei, sunt acum în joc”, adaugă raportul.

Raportul asigură că în 2020 vor exista aproape 300.000 de decese în Canada, adică cu 13.798 decese în plus decât s-ar fi așteptat în absența unei pandemii. „Aceasta reprezintă aproximativ 5% mai multe decese decât s-ar fi așteptat în acea perioadă”, se arată în raport.

Institutul de Statistică a menționat că anul trecut a înregistrat o creștere semnificativă a deceselor cauzate de supradozaj de droguri în toată țara, de exemplu, deoarece închiderile au forțat dependenții să se retragă din programele de tratament antidrog.

Autor: Ciprian Pop