27 iunie 2022

În Capitală s-a intervenit în cursul nopţii cu un total de 340 de utilaje de deszăpezire

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Având în vedere condiţiile meteorologice, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Control au verificat în această noapte modul în care operatorii de salubritate au intervenit pentru deszăpezire şi combaterea poleiului în Capitală.

Astfel, pentru buna desfăşurare a traficului rutier, operatorii de salubritate au aplicat în prima fază tratamente preventive pe poduri, rampe, pasaje, iar după miezul nopţii au acţionat pe arterele principale, din Urgenţa 1 prin pluguire şi prin împrăştiere de material antiderapant.

La ora 6:00, majoritatea arterelor principale erau curăţate de zăpadă, cu mici excepţii pe raza sectorului 5.

Concomitent, s-a acţionat şi pe străzile laterale, intervenţia pe acestea fiind încă în desfăşurare.

În ceea ce priveşte refugiile de tramvai, s-a constatat că mare parte dintre acestea au fost curăţate de către reprezentanţii STB.

De asemenea, trotuarele, trecerile pentru pietoni şi staţiile STB au fost deszăpezite parţial, iar operatorii de salubritate acţionează în continuare pentru curăţarea acestora.

Conform informaţiilor transmise de către operatorii de deszăpezire care acţionează la nivelul celor şase sectoare, s-a intervenit în cursul nopţii cu un total de 340 de utilaje şi 375 de operatori manuali, după cum urmează:

Sectorul 1 – 78 utilaje şi 141 lucrători manuali,

Sectorul 2 – 55 utilaje cu 49 lucrători manuali,

Sectorul 3 – 62 utilaje şi 40 lucrători manuali,

Sectorul 4 – 63 utilaje şi 40 lucrători manuali,

Sectorul 5 – 38 utilaje şi 40 lucrători manuali

Sectorul 6 – 44 utilaje şi 65 lucrători manuali.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgenţe sociale, tel. scurt 021.9524, la care bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului Bucureşti.

Reamintim că Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor /precipitaţiilor.