19 august 2022

În dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 33 de inculpaţi prin 17 hotărâri judecătoreşti definitive

Distribuie pe rețelele tale sociale:

SINTEZĂ CONDAMNĂRI APRILIE

În luna aprilie 2022, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 33 de inculpaţi prin 17 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, fraudarea fondurilor europene, etc.

Printre cei condamnaţi definitiv se află trei foşti directori de la Opera Naţională Bucureşti, doi medici, 5 poliţişti (dintre care un ofiţer de poliţie), un primar, etc.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 33 de inculpaţi variază între 6 ani închisoare şi 20.000 lei amendă penală.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa foto Facebook D.N.A.