1 iulie 2022

In dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 53 de inculpaţi prin 41 de hotărâri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

SINTEZĂ CONDAMNĂRI IUNIE ŞI IULIE

În lunile iunie şi iulie 2021, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 53 de inculpaţi prin 41 de hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, fraudarea fondurilor europene, evaziune fiscală.

Printre cei condamnaţi definitiv se află: un deputat, un trezorier partid, un director şi manager de spital, doi directori Poşta Română, un şef Direcţie agricolă, un rector universitar, un avocat.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 53 de inculpaţi variază între 6 ani şi 8 luni închisoare şi 1.500 lei cu amânarea aplicării pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.
Comunicat de presă – Direcţia Naţională Anticorupţie